Pelajar UiTM Menemui Aj4l Disyaki Akib4t Terlalu Stre ss Kejar ‘Deadline Tugasan’

Pelajar UiTM Menemui Aj4l Disyaki Akib4t Terlalu Stre ss Kejar ‘Deadline Tugasan’

Sejak pagi tadi, tular di media sosial tentang berita kem4tian seorang pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kedah yang men1ngg4l dun1a.

Kejar deadline assignment?

Walau bagaimanapun, menerusi perkongsian yang tular di media sosial, pelajar tersebut dikatakan men1ngg4l dun1a disebabkan pembuluh darah di kepala pec4h kerana stre ss belajar secara atas talian dan keletihan kerana mengejar deadline tugasan universiti.

Nurse yang merawat

Stres terlampau, tak cukup tidur

Beberapa perkongsian yang dibuat warganet turut memuat naik tangkapan skrin mesej yang memaklumkan mengenai pvnca kem4tian allahyarham.

Dikatakan dalam keadaan sihat

Pelajar perempuan itu juga dikatakan dalam keadaan sihat dan tidak mempunyai sebarang penyakit sebelum mengalami s4kit kep4la dan mvntah disusuli saw4n.

Sesampainya di hospital, pelajar tersebut disahkan mengalami pendarahan dalam otak memandangkan dia tidak cukup tidur dan stre ss yang melampau.

Pelajaran penting, kesihatan mental juga penting

Sehubungan dengan itu, pelbagai komen diterima dan rata-rata berasa sedih mendengar perkhabaran tersebut.

Kebanyakkan yang meninggalkan komen juga adalah golongan pelajar yang memahami bagaimana ‘deritanya’ belajar secara atas talian dengan tugasan-tugasan universiti yang bertimbun sehingga terpaksa berjaya malam untuk menyelesaikannya.

Memang ada yang hari2 rush kejar deadline

Innalillahiwainailahirajiun

Harap kes macam ni tak berulang lagi

Walau bagaimanapun, belum ada sebarang kenyataan rasmi berkenaan punca kematian pelajar tersebut. Diharap segala kekeliruan berkenaan spekulasi yang berlegar di media sosial sejak pagi tadi dapat dihuraikan.

Salam takziah buat keluarga allahyarham.

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share semua..Semoga Dimurahkan Direzeki

Sumber:ohmymedia.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!