Pelajar Ditah4n Akib4t Membvat Aks1 ‘Wheel1e’ Dengan Motosikalnya-Sams3mg Jal@nan

Pelajar Ditah4n Akib4t Membvat Aks1 ‘Wheel1e’ Dengan Motosikalnya-Sams3mg Jal@nan

Kepala Batas: Tindakan pelajar membuat aksi ‘wheelie’ membawa pad4h apabila ditah4n di hadapan sebuah kedai runcit di Permatang Tok Bidan, di sini, petang semalam.

Terdahulu, sepasukan anggota Jabatan Siasatan Penguatkuasaan Trafik Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Pulau Pinang mengadakan Op Sams3ng Jalanan di lokasi itu.

Mereka kemudian mengesan remaja lelaki berusia 16 tahun itu menunggang motosikal secara berb4hay4 pada 5 petang sebelum men4h4nnya.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, remaja itu didapati menunggang motosikal dengan m3ng4ngkat tayar hadapan dari Jalan Permatang Tok Jaya menghala Permatang Tok Bidan.

“Dia didapati membuat aks1 itu seorang diri dan p3rlakvannya amat berbahaya lalu remaja terbabit dit4han untuk siasatan mengikut Seksyen 42(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

“Ibu bapa dinasihatkan tidak sewenang-wenangnya memberi anak-anak yang tidak mempunyai lesen memandu untuk menunggang motosikal,” katanya dalam kenyataan, di sini, hari ini..

Katanya, polis akan menjalankan operasi membanteras kegiatan s4mseng j4lan4n dari semasa ke semasa.

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share sahabat semua..Terima Kasih Banyak!

Sumber:hmetro.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!