‘Syurga Menantimu’ Beliau Sempat Solat Buat Kali Terakhirnya Sebelum Dipanggil IIIahi

‘Syurga Menantimu’ Beliau Sempat Solat Buat Kali Terakhirnya Sebelum Dipanggil IIIahi

Selang Sejam Sebelum Dijemput Illahi,Beliau Sempat Solat Untuk Kali Terakhirnya

Tunaikan kendiri solat adalah merupakan kewajipan untuk semua orang yang beragama Islam. Malah dalam apa jua keadaan, setiap individu perlu menjalankan perintah Allah S.W.T itu kecuali jika berstatus kurang siuman atau tidak sedarkan diri.

Selamat jalan suamiku

Detik-detik sebelum aj@l beberapa jam kemudian, syurga menantimu Menerusi satu perkongsian video TikTok, seorang lelaki yang sedang terlantar di sebuah pusat perubatan dilihat berusaha sedaya upaya untuk menunaikan rukun Islam kedua itu. Meskipun dalam keadaan yang agak tenat dan begitu lemah, namun dia tetap cuba untuk menghabiskan rakaat.

Kenangan bersama Allahyarham

Beberapa bulan sebelum pergi untuk selama-lamanya Walau bagaimanapun, beberapa jam kemudian lelaki tersebut difahamkan akhirnya mengh3mbuskan nafas yang terakhir selepas sekian lama bert4rung dengan sejenis bar@h. Dalam pada itu, si isteri turut beberapa kali memuat naik posting mendoakan kesejahteraan suaminya yang baru pergi.

Disaat-saat akhir pun masih boleh solat lagi

Semoga amal ibadahnya diterima di sisi Allah S.W.T Menjengah ke ruangan kom3n, rata-rata netizen sebak setelah melihat amalan yang dilakukan Allahyarham. Selain menitipkan doa serta ucapan t@kziah, ramai juga yang berkesempatan memberi sokongan moral kepada isterinya untuk menghadapi pemergian tersebut. Secara keseluruhannya, rakaman sed1h itu telah meraih lebih 14 juta tontonan. ALLAHU

Sudah baca artikel ini?Mohon like dan share sahabat..Semoga Dimurahkan Rezeki

Sumber:sumbermaklumat.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!