Dalam Mencari rezeki Yang Halal Kenalah Tempuh1 Rintang4n,Pekerja Foodpanda Berjalan Kaki Sejauh 5km hantar Makanan kepada pelanggan

Dalam Mencari rezeki Yang Halal Kenalah Tempuh1 Rintang4n,Pekerja Foodpanda Berjalan Kaki Sejauh 5km hantar Makanan kepada pelanggan

Disebabkan kita disyorkan duduk di rumah sewaktu tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini dan tidak boleh ‘ke sana ke sini’ tanpa tujuan, ramai yang menggunakan khidmat penghantar makanan untuk membeli makanan dari luar.

Kebiasaannya, penghantar makanan atau ‘rider’ terpaksa mengh4rungi pelbagai h4langan seperti hujan dan sebagainya demi memastikan pesanan kita selamat sampai ke rumah.

Kadang-kala, kalau lambat sedikit sahaja, ada pelanggan tidak berpvas hati dan mula ‘compl4in’ berkenaan servis yang diberikan oleh ‘rider’ tanpa usul periksa kep4yahan yang dihadapi mereka sepanjang jalan.

Walhal, mereka dikategorikan sebagai pejuang barisan hadapan atau ‘frontliner’ pada saat g3tir ini, kerana mereka bekerja menghabiskan masa di luar rumah di samping men4nggung risIko yang tinggi atas jalanraya semata-mata untuk memuaskan hati pelanggan.

Baru-baru ini, tular di media sosial apabila seorang ‘rider’ Foodpanda  Jalan Kaki menghantar pesanan makanan kepada pelanggan.

pemuda itu Jalan kaki ke destinasi selepas mengambil pesanan dari restoran untuk menghantar kepada pelanggannya.

Lengkap berbaju merah jambu Foodpanda, ‘rider’ itu Jalan Sepanjang 5KM.Besar Sunguh Tarvhan Beliau Kepada Pelanggannya.

Seorang warganet yang teruja dengan tindakannya telah berkongsi gambarnya di laman sosial Facebook.

Pemuda itu tidak meng3luh,Langkah demi langkah dih4rungi,itulah tanda keikhlasan pada hati beliau.

Harap pelanggan itu diberi ‘rating’ tinggi kepada ‘rider’ berkenaan. Dia layak menerimanya! Tabikkk.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:FB

Leave a Comment

error: Content is protected !!