Pahlawan ini hendak terjvn sungai tapi dih4lang kawannya. Aku pegang kaki kau , kau selamatkan dia.

Pahlawan ini hendak terjvn sungai tapi dih4lang kawannya. Aku pegang kaki kau , kau selamatkan dia.

Jelas salah satu sebab utama adalah kecu4ian mereka yang gemar bermain tanpa menyedari keadaan sekeliling yang berbah4ya. Selain itu, cuba mendapatkan sumber air untuk bekalan minuman juga menjadi satu pvnca mereka sering t3rgelincir ke dalam tasik.

Bukan jarang kita mendengar tentang kucing j4tuh longk4ng dan terper4ngkap kerana tidak dapat naik ke atas semula terutamanya anak kucing. Sesiapa sahaja yang mempunyai rasa bel4s kasih4n pasti akan tidak teragak-agak untuk menyelamatkan kucing yang dalam kesus4han, tetapi pasti ramai tertanya-tanya mengapa anak kucing sering terj4tuh di sebuah tasik.

Baru-baru ini sebuah perkongsian video oleh seorang pengguna Fesbuk yang menyelamatkan salah seekor anak kucingnya yang j4tuh ke dalam tasik telah mencvri tumpuan ramai.

Video :

 

Setelah berjaya diselamatkan dengan bantuan beberapa orang, badan kucing itu didapati badannya b4sah dan kot0r. Rata-rata netizen memuji tind4kan orang ramai tersebut yang bersungguh menyel4matkan si bulus itu.

Dalam video itu yang telah meraih lebih setengah jvta tontonan, anak kucingnya yang berwarna putih dilihat h4mpir tenggel4m kerana lel4h bert4han.

Sumber: imuslimnetwork

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!