“Ada mix ke ni?”Anjing Jelmaan Miliki Muka Mirip Kucing Kantoi. Dahla Gendut Tengok Muka Pun Nakal.

“Ada mix ke ni?”Anjing Jelmaan Miliki Muka Mirip Kucing Kantoi. Dahla Gendut Tengok Muka Pun Nakal.

Antara baka kucing yang tercomel di dunia ialah kucing British Shorthair, kucing Parsi, Scottish Fold dan kucing Ragdoll. Namun, tak bermakna spesies yang lain tak comel tau.

Kucing dan anjing antara haiwan yang mendapat perhatian lebih diantara binatang-binatang peliharaan.Kenakalan , kesetiaan dan cara mereka meminta perhatian cukup sudah menambat hati kita untuk berasa sayang seperti keluarga .

Ada seekor anjing di Vietnam ini pula telah mencuri perhatian pengguna internet baru-baru ini kerana memiliki wajah dan saiz badan yang mirip dengan kucing.

Ada juga confused adakah haiwan peliharaan itu memiliki d4rah atau baka campuran kucing dan anjing.

Menurut New York Post, anjing yang diberi nama Dúi oleh tuannya itu telah menjadi tumpuan kerana ramai yang tertanya-tanya adakah ia seekor kucing atau anjing apabila melihat gambarnya di media sosial.

Bila dicampurkan kedua-dua baka berkenaan, keluarlah seekor anjing comel yang mirip kucing kerana memiliki bulu yang halus berwarna kelabu.

Namun, ia sebenarnya seekor anjing yang dipercayai merupakan campuran baka anjing hmong (baka Vietnam) dan anjing yang berkaki pendek.

Pemilik anjing tersebut juga mengatakan kepada The Mirror bahawa dia sangat beruntung memiliki anjing seperti Dúi kerana wajahnya macam kucing Inggeris dan ia juga sangat bijak.

Apa yang menarik perhatian ramai lagi ialah gelagat anjing ini yang sentiasa lincah dan comel.

Memang comel g1la anjing ni. Sekali tengok memang ingatkan kucing British Shorthair atau Scottish Fold.

Sumber: Lobak Merah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!