“Mende mat kacau gwaa pagi nii ,ada grup lain cuba k4cau kawasan kita ke?”

Kira Pierson menerima pakai Marcus dari Animal Friends Humane Society di Hamilton, Ohio, kira-kira tiga tahun lalu, dan mereka telah menjadi kawan baik sejak itu.

Pierson memberitahu The Dodo, “Dia telah benar-benar mengubah hidup saya.” “Sebelum dia, saya tidak pernah mempunyai haiwan peliharaan, dan dia mengubah saya menjadi pencinta haiwan.”

Marcus adalah kucing yang sangat lincah, tetapi dia juga boleh menjadi degil dan suka melakukan sesuatu mengikut syaratnya.

“Dia sangat meriah, tetapi dia memilih apabila dia mahu bermain,” tambah Pierson. “Apabila dia tidak mahu bermain, dia pergi dan tertidur di seberang bilik dari saya.”

Berada di luar adalah salah satu hobi kegemaran Marcus. Ibu bapanya membelikan dia tali supaya dia boleh pergi berjalan-jalan sekali-sekala, dan dia juga mempunyai katio kecilnya sendiri di mana dia boleh meluangkan masa dengan selamat menikmati aktiviti luar. Sudah tentu, ia tidak pernah cukup untuk Marcus, dan dia sentiasa mencari cara untuk menghabiskan lebih banyak masa di luar.

Pierson baru-baru ini memilih untuk mengecat pintu depannya dan berjalan ke luar untuk menyelesaikan tugas itu – tanpa Marcus. Marcus jelas tidak suka diketepikan, dan tidak lama dalam proses melukis, dia menemui cara untuk memberitahu ibunya tentang perasaannya tentang dia berada di luar rumah tanpa dia.

“Saya melukis di luar selama kira-kira 10 minit sebelum saya perasan dia,” jelas Pierson.

Pierson tidak dapat menahan ketawa apabila dia melihat kepala kecil Marcus di tingkap, dengan riak wajah yang masam. Dia mengunci pandangannya padanya, berfikir bahawa kemarahannya akan memaksanya untuk membuka pintu dan membenarkannya keluar – tetapi ia tidak berhasil.

“Dia berada di tingkap selama kira-kira tiga minit sebelum memutuskan dia mempunyai perkara lain untuk dilakukan,” jelas Pierson.

Marcus akhirnya meninggalkan tingkap, tetapi itu tidak bermakna dia berhenti mencuba untuk mengetahui cara mendapatkan apa yang dia mahukan.

Leave a Comment

error: Content is protected !!