MasyaAllah, Melihat Tuannya Solat, Kucing Ini Ikut Sujud Bersama 🥰

Kucing adalah antara haiwan yang penuh dengan telatah dan ragam yang menggelikan hati. Telatahnya mampu mencuit hati sesiapa sahaja terutamanya penggemar haiwan tersebut. Sehubungan itu, kucing sering dijadikan sebagai haiwan peliharaan di rumah. 

Comel Sungguh, Ikut Tuannya Solat

Gelagat si comel kali ini menarik perhatian apabila dalam sebuah video ringkas yang dimuat naik oleh sebuah akaun Instagram, memaparkan seekor kucing yang sedang mengikuti tuannya solat. Pergerakan kucing tersebut mengikuti pergerakan tuannya berdiri tegak, rukuk dan paling ketara sekali apabila sujud. Bijak sungguh!SOLAT

Solat Adalah Kewajipan

Menunaikan solat adalah kewajipan bagi umat Islam. Ia diwajibkan kepada semua lelaki dan perempuan yang sudah akil baligh dan berdosa sekiranya sengaja ditinggalkan. Solat adalah bukti ketaatan kepada Allah SWT. Sekiranya haiwan seperti kucing pun boleh ikut tuannya menunaikan sembahyang, kenapa tidak kita sebagai manusia kan? 

Aksi kucing mengikuti tuannya ketika sedang sembahyang bukanlah perkara pertama kali berlaku bahkan seringkali berlaku. Mengganggu tuannya solat pun ada jugak hehe. Macam-macam sungguh telatah si comel. 

BACA JUGA: Aksi “Penculikan” Anak Kucing, Suspek Seekor Monyet Dilihat Cuba Memb4wa Larinya

Komen Warganet

Di ruangan komen pula, warganet meninggalkan pelbagai jenis komen berkaitan video tersebut. Ada yang teruja, tidak kurang juga yang membandingkan dengan gelagat kucing yang dimilikinya. 

“kucing orang kok soleh2 ya..kucing ku klo kami lagi sembahyang malah rebahan di sajadah😂😂”

“Kalau kucing dirumah pula lain, panjat telekung lepas tu bergantung kadang sampai batal sembahyang sebab telekung tu ditarik tarik habis nampak aurat semua. 😅”

“Masya Allah. Kalau kucingku tiap ada orang yang sembahyang suka ikut dan tunggu sampailah solat selesai. Masa tengahi dzikir suka naik ke pangkuan terus mendengkur😁”

“Kalau kucingku malah bantingin badan di sajadah pas di tempat sujud 🤦‍♀️🤣 mana tu badan udh kya sapi gelonggongan… kan bikin solat jadi susah khusyuk 😅”

“Maa syaa alloh pintarnya😍”

“MasyaAllah….❤️❤️❤️”

SOLAT

SOLAT

Sumber: Instagram

_

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Berani Bangkit

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk menapis komen-komen tersebut.

Leave a Comment

error: Content is protected !!