“Matematik Form 1 Pun Dah Sus4h Inikan Master..” Ikut Jejak Kakak, Adik Najwa Latif Berjaya Tamatkan Pengajian

Meskipun bergiat aktif dalam bidang nyanyian, Najwa tetap teruskan pengajian dengan menyambung pengajian dalam bidang Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa kedua di Universiti Malaya dan kini telahpun bergelar seorang pensyarah.

Masih ingat lagi akan penyanyi yang bernama Najwa Latif? Lagunya yang bertajuk ‘cinta muka buku’ telah menjadi satu fenomena yang luar biasa dan menjadi v1ral pada suatu ketika dahulu. Najwa telahpun mencipta nama dengan cara tersendiri dengan menghasilkan lagu-lagu yang begitu popular.

Bukan setakat Najwa sahaja yang bijak pandai malah jejak langkahnya juga turut diikuti oleh adiknya yang mesra dipanggil Jiha.

Girl is glowing! Alhamdulillah, Jiha has graduated with a master’s degree in mathematics education with technology and self love! Gitewww. Congratulations Adik. You did a very good job. A proud sister, I am.

Baru-baru ini Najwa telah memuatnaik beberapa video sempena hari konvokesyen adiknya di sebuah kolej pengajian. Tidak ketinggalan, penyanyi tersebut turut meluahkan rasa syukur dan berbangga dengan pencapaian adiknya yang telah selamat menamatkan pengajian dalam jurusan pendidikan matematik dengan teknologi.

Rata-rata peminat tidak ketinggalan memenuhi komen dengan ucapan tahniah malah ada juga yang memuji kepintarannya dalam subjek kira-kira sehingga berjaya ke tahap yang lebih tinggi.

Sumber:Teh Tarik Kaw

Leave a Comment

error: Content is protected !!