“mesti pertama kali nampak durian…” – Tengok Raja Buah ‘Dikerjakan Mereka’ Yang Tak Tahu Memotong Durian Rasa Geram Pula

Tidak perlu lagi kita ceritakan akan kehebatan raja buah, iaitu durian. Buah eksotik itu sememangnya amat dikenali ramai, terutamanya bagi masyarakat Asia Tenggara.

Namun ia mungkin dianggap aneh oleh segelintir masyarakat dunia yang tidak biasa melihatnya. Dengan bau yang kuat, pasti ia mengganggu ‘ketenangan’ mereka.

Selain itu, mereka juga tidak pasti bagaimanakah caranya untuk memotong buah itu.

Lantas, banyak foto-foto di internet yang menunjukkan ‘hasil’ buah durian yang dipotong mereka. Cuba anda lihat :

#1 Lepas geram kot?

#2 Mungkin si pemotong sudah putus asa untuk makan buah ni..

#3 Sikit je lagi sudah boleh ambil isinya.

#4 Asal boleh makan sudah…

#5 Macam ni pun ada!

#6 Buang je kulit semua

Permukaan kulit durian yang berduri ternyata memberikan mereka cabaran ‘getir’ untuk mendapatkan isi di dalamnya.

Apalah salah durian itu agaknya ya? Memang susah mahu mengupasnya jika tidak tahu teknik dan cara bukan?

Jadi jika anda mempunyai kenalan daripada luar negara yang ingin membuka buah eksotik ini, jangan lokek kongsikan ilmu kepada mereka ya?

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Follow dan Like kami di Berani Bangkit

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber: EB

Leave a Comment

error: Content is protected !!