Kucing Tua Kelaparan Dari Jalan Mendapat Rumah dan Katil yang hangat

Stoyan dan Dessy ialah pasangan luar biasa yang tinggal di Bulgaria. Mereka menghabiskan banyak masa untuk mencari kucing terbiar di kawasan kejiranan mereka dan berharap suatu hari nanti akan membina tempat perlindungan supaya mereka dapat meningkatkan program penjagaan mereka.

Semua yang mereka sediakan untuk kucing datang dari poket mereka sendiri atau dengan bantuan derma daripada pelanggan YouTube mereka.

Dalam video ini kita melihat mereka terserempak dengan seekor kucing terbiar tua yang berada dalam keadaan buruk dan kelihatan sangat lapar, jadi mereka mula menyediakan makanan untuknya. Dia sangat bosan dengan pergaulan manusia tetapi mereka bertahan dan juga menyusun bekas lama dengan selimut di dalamnya untuk dia tidur.

Pada kali seterusnya mereka melawatnya seseorang telah mencuri ‘rumah kontena’nya, jadi mereka memutuskan sudah tiba masanya untuk membawanya keluar dari jalanan dan membawanya berjumpa doktor haiwan.

Sebaik sahaja di rumah mereka perlu memberinya mandi, yang bukan perkara mudah dengan kucing liar. Mereka menguruskannya dengan sarung tangan pelindung dan menyediakan pemanas di tepi kotaknya untuk mengeringkannya.

Haba panas seolah-olah menenangkannya, dia mungkin tidak pernah sehangat ini dalam hidupnya, jadi mereka menyediakan dia makanan yang dicampur dengan antibiotik dari doktor haiwan.

Dengan sumbangan yang mereka terima daripada orang yang prihatin, mereka telah menubuhkan apa yang mereka panggil “Bilik Kucing Bahagia,” lelaki tua itu akan menghabiskan masa di sana sementara dia membiasakan diri dengan manusia. Dia tidak lama kemudian menemui katil yang empuk itu dan merebahkan diri untuk tidur.

Tonton video untuk melihat perkembangannya:

Leave a Comment

error: Content is protected !!