Kucing Random Memikat Hati Keluarga dengan Cara Paling Dramatik

Mengadopsi haiwan peliharaan ke dalam hati dan rumah seseorang adalah perbuatan penyayang yang sering memerlukan renungan yang serius dan persediaan yang difikirkan dengan baik. Walau bagaimanapun, Tass Camargo, induk kucing baharu, tidak memerlukan kedua-duanya.

Sebenarnya, dia tidak banyak bersuara dalam situasi itu.

Minggu lalu, Camargo dan suaminya tiba di rumah untuk mendapati rumah kosong mereka tidak sekosong yang mereka sangka. Membuka pintu depan, mereka melihat seekor kucing rawak sedang berbaring di sofa mereka.

“Kami tidak pernah melihat kucing itu sebelum ini,” kata Camargo kepada The Dodo. “Apabila kami melihatnya, dia takut dan lari keluar. Kami tertanya-tanya siapa kucing ini dan bagaimana dia masuk ke dalam rumah.”

Kemudian Camargo melihat lubang di siling dapur.

Nampaknya kucing itu mencakar siling untuk masuk. Dia tidak berniat untuk pergi untuk masa yang lama, walaupun pada kali pertama dia ketakutan.

Bunyi aneh datang dari dapur beberapa jam kemudian, Camargo perasan. Ia berasal dari lubang.

Camargo menyatakan, “Saya hanya melihat seekor kaki melepak. Kemudian muncul satu muka.

Inilah saat kucing itu memutuskan dia kini haiwan peliharaan mereka.

Kucing serampangan itu menerpa ke dapur melalui celah dan menyalak meminta perhatian sekali lagi. Camargo tidak mempunyai pilihan selain mematuhinya.

Dia comel dan setia, kata Camargo. “Kami rasa dia memilih kami, jadi kami tidak boleh mengusirnya.”

Camargo memberinya nama Qiyana.

Sejak itu, Qiyana tidak pernah pergi. Selepas memecah masuk ke rumah Camargo, dia juga menyelinap ke dalam hatinya. Adakah ia agak dramatik, bagaimana dengan kerosakan harta benda? Ya ia adalah.

Tetapi ia berjaya.

“Dia sentiasa mahu berada di sekeliling kami dan tidak keluar rumah,” kata Camargo. “Kami melihatnya sebagai pengambilan paksa. Jadi, kami angkat dia.”

Leave a Comment

error: Content is protected !!