Anjing Laut Cuba Memprovok4si Si Oyen Dan Serta-merta Menyesalinya

Kucing dan harimau tergolong dalam keluarga yang sama. Walaupun kucing jauh lebih kecil dan lebih jinak, mereka tetap bangga dan makhluk yang tidak kenal takut yang tidak akan pernah dibuli dengan mudah, terutama oleh haiwan lain. Di mata mereka, saiz tidak penting.

Detik lucu antara anjing laut dan kucing ini berlaku di sebuah taman di Penglai, Shandong, China. Anjing laut dan kucing di sini nampaknya cukup akrab antara satu sama lain, tidak syak lagi bahawa kebiasaan tersebut datang daripada fakta bahawa mereka tinggal di kawasan yang sama. Walau bagaimanapun, hidup bersama tidak selalu bermakna mereka mempunyai ikatan yang kuat atau persahabatan yang mengagumkan. Jika kebenaran diberitahu, mereka mungkin membenci antara satu sama lain.

Insiden lucu bermula apabila anjing laut cuba berkomunikasi dengan kucing itu. Tetapi daripada mengeong, dia hanya memilih untuk menggunakan bahasanya sendiri – yang kucing itu jelas tidak faham. Sukar untuk mengatakan sama ada dia mahu berkawan atau memprovokasi kucing oren itu, tetapi berdasarkan sikap itu, ada kemungkinan besar dia hanya mahu mengacau.

Bagaimanapun, kucing garang itu hanya memutuskan dia tidak tahan dengan makhluk yang menjengkelkan ini, walaupun dia jauh lebih besar daripada kucing kecil itu sendiri. Kucing itu segera menampar muka lawannya, sungguh laju dan kuat. Segala-galanya berlaku dalam sekelip mata, di hadapan mata anjing laut lain di taman.

Meterai yang menyedihkan itu terpegun dan terdiam, dan sudah tentu malu. Selepas mengatasi kejutan, dia perlahan-lahan jatuh dan meluncur semula ke dalam air kerana malu, berpura-pura seperti tiada apa-apa yang berlaku. Sungguh budak miskin!

Mari kita lihat detik lucu itu:

Sebenarnya, ini bukan kali pertama anjing laut besar ditampar oleh kucing kecil. Seorang lagi anjing laut pernah menghadapi situasi yang sama tidak lama dahulu, cuma pada masa itu, dia bukan orang yang memulakan keseluruhan adegan. Budak malang itu hanya diam-diam berehat apabila seekor kucing muncul entah dari mana dan tiba-tiba menamparnya, dua kali. Dan reaksi dramatiknya tidak kurang hebatnya:

Sila kongsi kehidupan lucu makhluk lucu ini dengan rakan dan keluarga anda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!