Kucing Penyayang Mengangkat Bayi Bobcat Yatim

Seekor kucing hutan yang baru lahir yang telah ditinggalkan oleh ibunya ditemui bulan lalu dan diasaskan oleh penyelamat Pusat Hidupan Liar Millstone di New Hampshire.

Nasib baik, didapati bahawa anak kucing berusia 6 minggu itu sihat dari segi fizikal, tetapi tidak dari segi mental. Dia menangis teresak-esak dalam kesakitan dan kesunyian kerana berjauhan dengan ibunya.

Dia tidak, bagaimanapun, pergi untuk masa yang lama tanpa ibu bapa yang prihatin.

Orang ramai yang menemui anak kucing bobcat itu segera menghubungi Spicy Cats, kumpulan yang menyelamatkan dan memulihkan kucing terbiar. Seekor kucing bernama Honeybun tinggal di sana. Dia adalah seorang ibu angkat yang baik hati yang telah memelihara banyak anak kucing yang bukan miliknya.

Bagaimanapun, Honeybun tidak pernah memelihara kucing liar. Naluri keibuannya jelas tiada batasan, walaupun.

Caroline, presiden Spicy Cats, memberitahu The Dodo, “Dia sangat, sangat keibuan dan penyabar jadi kami fikir dia akan menjadi yang terbaik untuk bobkitten.”

Berada di hadapan Honeybun, hati anak kucing kucing hutan yang patah itu cepat sembuh. Sementara itu, Honeybun telah membawa bayi angkatnya yang mengamuk dengan kesabaran seorang wali.

“Ia benar-benar menghangatkan hati saya untuk melihat mereka bersama,” kata Caroline. “Setakat yang kami tahu, ini belum pernah dicuba sebelum ini, jadi ia adalah satu perjudian, tetapi saya teruja mereka melakukannya dengan hebat.”

Penglibatan anak kucing bobcat dalam kehidupan Honeybun hanya sementara kerana Honeybun adalah kucing peliharaan dan tidak boleh mengajar anak kucing itu kemahiran yang diperlukan untuk berkembang maju di alam liar. Dia akhirnya akan digandingkan dengan kucing hutan yang lain di Pusat Hidupan Liar Millstone supaya dia boleh mencapai potensi penuhnya.

Millstone sedang bersedia untuk keluaran musim bunga yang makmur! kata Caroline.

Anak kucing bobcat diharapkan akan berkembang apabila dia kembali ke alam liar, peristiwa tragis yang memerlukan penyelamatannya telah lama berlalu. Dan semua itu akan dimungkinkan oleh hati kucing yang baik hati Honeybun.

Mereka sememangnya menjadi pasangan yang baik, kata Caroline.

Leave a Comment

error: Content is protected !!