Kucing Menyelamatkan Bayi yang Dibiar dengan memanaskannya dalam Cuaca Sejuk

Seekor kucing jalanan telah digelar hero oleh penduduk tempatan selepas menyelamatkan nyawa seorang bayi lelaki berusia 3 bulan. Bayi itu ditemui dalam kotak yang ditinggalkan di luar dalam cuaca sejuk sejak musim sejuk melanda bandar Obninsk, selatan Moscow, tulis pintiks

Cuaca sejuk melampau di Rusia diketahui boleh membunuh manusia. Memandangkan bayi itu ditinggalkan di luar, peluang untuk dia bertahan dalam cuaca sangat tipis.

Nasib telah datang kepada bayi yang sangat bertuah ini sejak seekor kucing heroik, bernama Masha telah datang. Bagaimanakah sesetengah individu boleh menjadi sangat kejam dan hanya meninggalkan bayi pada hari musim sejuk yang sejuk?

Masha, seekor kucing jalanan betina yang tinggal di kawasan itu, menemui bayi itu di dalam kotak itu. Didorong oleh naluri keibuannya, Masha melompat ke dalam kotak dan segera memeluk bayi itu untuk memberikan kehangatan pada tubuh halusnya dan cuba “menjerit” dengan mengeluarkan bunyi “mengeong” yang paling kuat.

Berterusan dengan jeritannya meminta pertolongan, dia kemudiannya didengari dan diselamatkan oleh penduduk berhampiran bernama Irina Lavrova.

“Setiap hari, Masha datang kepada saya dan ‘sapa.’ Bayangkan betapa terpegunnya saya apabila mendapati ada bayi dengan Masha di dalam kotak itu. Masha juga menjilat muka bayi itu, memberi jaminan bahawa semuanya akan baik-baik saja,” kata Irina, yang segera membawa bayi itu ke hospital berdekatan untuk pemeriksaan lanjut.

Menurut Irina, terdapat lampin dan makanan di dalam tin yang ditinggalkan di dalam kotak bersama bayi itu. Apabila laporan pemeriksaan hospital dikeluarkan, bayi lelaki itu bernasib baik ditemui dalam keadaan sihat.

“Bayi itu hanya sedikit beku kerana terbiar di luar selama beberapa jam,” jelas wakil hospital.

Disebabkan tindakan segera Masha, nyawa bayi itu telah diselamatkan. Menurut penduduk setempat, Masha menunggu di jalan raya ketika bayi itu dibawa ke hospital. Dia seolah-olah menunggu berita tentang bayi itu dan mungkin mahu berjumpa dengannya lagi.

Tindakan menyelamat Masha membuktikan bahawa haiwan juga mampu menjaga… malah melebihi manusia, bukan?

Leave a Comment

error: Content is protected !!