Kucing Hilang Ditemui 7 Tahun Kemudian Dan 1,500 Batu Jauhnya Terima kasih Kepada Mikrocip

Ketika Denise Cilley merancang pesta ulang tahun ke-10 anak perempuannya tujuh tahun lalu, kucing kesayangan mereka melarikan diri.

Mereka memandang ke setiap arah mencari Abu. Mereka bimbang bahawa yang terburuk telah berlaku kerana mereka tinggal di bahagian terpencil di Maine di mana terdapat banyak pemangsa.

Akhirnya, selepas berminggu-minggu mencari, keluarga Cilley bersedih… kemudian Februari 2022 bergulir tujuh tahun kemudian.

Sepanjang tujuh tahun itu, Ashes entah bagaimana berjalan dari rumahnya di Maine ke Longwood, Florida – itu adalah jarak 1,500 batu!

“Saya mempunyai mel suara dari tempat perlindungan di Florida yang mengatakan mereka menemui kucing saya, dan saya seperti, itu pelik,” kata Denise. “Dan saya akan menghubungi mereka dan berkata, ‘Oh, anda mempunyai nombor yang salah,’ tetapi mereka menelefon dan berkata, ‘Kami menemui kucing anda.’ Dan saya seperti, ‘Nah, saya tinggal di Maine dan saya tidak kehilangan kucing.’”

Terkejut, Denise akhirnya mendapat tahu bahawa salah satu lokasi yang muncul pada cip mikro adalah tempat perlindungan yang sama dia mengambil anak kucingnya. Pada saat itulah dia menyedari siapa yang akhirnya ditemui.

Saya kemudian bertanya, “Adakah itu kucing kelabu?” “Ya, kucing kelabu betina,” mereka menjawab. “Dan saya seperti, ‘Ya ampun,” Denise menceritakan. Abu mesti menjadi penyebabnya. Enam tahun setengah telah berlalu sejak kali terakhir saya melihatnya.

Sepasang suami isteri tempatan yang telah lama menjaga kucing sedih itu membawa Ashes ke tempat perlindungan Florida. Mereka memberinya makan setiap kali dia melawat rumah mereka, yang dia lakukan dengan kerap.

Tetapi selepas beberapa ketika, apabila kelihatan kesihatannya semakin merosot dengan cepat, mereka membawanya ke doktor untuk memeriksa mikrocipnya. Syukurlah, ia telah dikemas kini, dan tempat perlindungan itu dapat menghubungi Denise hampir jauh!

Pada mulanya, Denise tidak pasti bila atau bagaimana mereka akan membawa pulang haiwan kesayangan mereka. Antara perbelanjaan perubatannya dan kos untuk membawanya menaiki penerbangan, nampaknya ia akan mengambil sedikit masa.

Nasib baik, rakan mereka di Florida, Janet Williams, sangat gembira untuk membantu. Selain menyimpan Ashes buat sementara waktu di rumahnya sendiri, dia juga mencipta GoFundMe untuk mengumpul wang bagi perbelanjaan.

Sebelum mereka sedar, hanya cukup wang dikumpulkan, dan Ashes telah diluluskan untuk pulang!

Denise berkata bahawa mikrocip adalah ajaib. Ia selamat. Memandangkan tiada GPS dan anda atau haiwan kesayangan anda tidak dijejaki, ia tidak mencederakan kucing. Ia satu proses yang agak mudah, dan ia menjadikan pertemuan semula boleh dilaksanakan, anda tahu.

Denise tertanya-tanya sama ada Ashes berjaya mencari jalan menaiki kenderaan bergerak kerana dia tidak pernah membayangkan bahawa dia akan pergi ke Florida. Tetapi nampaknya ini tidak akan difahami sepenuhnya.

Janet menambah, “Saya telah menyoalnya [Ashes] dengan agak tegas, dan dia tidak bercakap.

Leave a Comment

error: Content is protected !!