Lelaki Нero Ini Menyelamatkan Anak Kucing dari Pembetung dan Tembok di New York City

John Debacker, Wira Kucing Long Island, ialah seorang lelaki yang unik dan lembut yang menyelamatkan haiwan dari pembetung, struktur terbiar dan hampir di mana-mana sahaja. Dia baru-baru ini melompat ke dalam kolam untuk membantu seekor burung terperangkap dalam tali pancing dan menyelamatkan seekor opossum yang tergantung pada wayar kuasa. Kemudian dia menyelamatkan seekor tupai yang tersangkut di dalam longkang. Sementara itu, dia menangkap dan menyelamatkan seekor kucing liar dan anak kucing liar, tidak kira betapa sukar atau jahatnya kerja itu.

Debacker baru-baru ini mengumpul 16 kucing liar sekaligus semasa bekerja dengan kumpulan Long Island Cat/Kitten Solution. Bagi selebriti kumpulan itu, yang tidak memikirkan apa-apa untuk menangkap lebih 45 ekor kucing dalam sebulan, itu semua dalam kerja sehari.

Sebagai sebahagian daripada inisiatif perangkap, neuter dan kembali, setiap kucing akan dijaga dan disterilkan selepas ditangkap. Lebih daripada 10,000 kucing dan anak kucing telah dimandulkan atau dikebiri sejak 2008.

Akibatnya, bilangan kucing liar tidak akan terus meningkat, dan anak kucing tidak perlu lagi diselamatkan secara berkala. Walaupun begitu, beratus-ratus kucing memerlukan penjagaan dan rumah pada bila-bila masa.

Kos untuk menjaga begitu banyak kucing adalah terlalu tinggi, dan organisasi hanya bergantung pada sumbangan. “Wira Kucing Long Island sendiri,” Debacker, telah mengambil banyak perbelanjaan sendiri, menurut halaman Facebook penyelamat.

Debacker mengembara ke mana sahaja anak kucing memerlukan penyelamatan, termasuk menyelamatkan mereka dari pembetung. Dia menunjukkan minat jangka panjang tentang tempat kucing berakhir dalam kehidupan sejak mereka diselamatkan.

Dia hanya mengikuti kisah seekor kucing yang diselamatkannya dari pembetung Bellmore tiga tahun lalu.

Debacker telah dihubungi oleh sukarelawan dari Town of Hempstead Animal Shelter mengenai seekor anak kucing yang ketakutan. Dia dapat menyelamatkan kucing itu kerana pengetahuan dan kepakarannya yang luas. Kemudian, bertahun-tahun kemudian, dia memberi semua orang kemas kini tentang lokasinya.

“Saya dapat menangkap anak kucing itu dengan pantas dan selamat, yang kemudiannya diambil sebagai anak angkat oleh isi rumah tempatan, dan dia kini [sepenuhnya] dewasa dan mempunyai kehidupan yang bahagia dan sihat.”

Debacker juga menangkap sekeluarga anak kucing dan ibu mereka dalam kesempatan lain. Akibatnya, keluarga secara keseluruhannya telah diterima pakai.

“Temui Josie, Joie, dan Joy!” kata pencerita.

Pengangkatan adalah indah; pengambilan berganda adalah lebih baik; namun begitu, penggunaan tiga kali ganda adalah luar biasa!

Itulah yang berlaku kepada satu keluarga Jericho apabila ibu angkat itu tidak tahan untuk berpisah dengan mereka dan akhirnya mengambil seluruh keluarga sebagai anak angkat.

Kurus, seekor kucing, terperangkap di dinding rumah selama tujuh hari pada bulan Ogos. Debacker tiba untuk membantu, menjatuhkan makanan dan menyediakan kamera untuk mengawasi Skinny.

Kurus mengeong sekitar jam 3 pagi, dan pemilik rumah menyedari dia berada di bawah lantai sepanjang masa. Kurus tidak dapat keluar sehingga Debacker dan pemilik rumah bekerja, yang sudah terlambat.

“Dengan lubang tambahan pagi ini,” kata Debacker, “[Kurus] menemui jalan keluar dan dikelilingi di ruangan bawah tanah sehingga saya dapat meletakkannya dengan betul di dalam pembawa.”

Kucing itu tidak perlu kurus untuk keluar, berdasarkan lubang dalam gambar.

Kucing itu kemudian menggigit penyelamatnya sebagai ganjaran. Syukurlah, Wira Kucing tiba dalam keadaan siap sepenuhnya.

“Dia menggigit saya dengan kuat, tetapi saya memberitahu kucing bahawa saya memakai kevlar, jadi tidak ada gunanya.” Dengan menyatakan itu, dia berjalan terus ke dalam pembawa dan menyerah diri secara senyap-senyap.

Kurus mempunyai masa yang baik, tetapi diharapkan dia tidak akan menghadapi sebarang masalah lagi sekarang..”

Selepas bahaya dan usaha yang besar, Wira Kucing menyelesaikan satu lagi misi yang berjaya.

Leave a Comment

error: Content is protected !!