K0nstabel P0lis did4kwa telah bvnuh Norhalim Tumiran

Tiada pengakuan dicatatkan daripada tertvduh selepas pertvduhan dibacakan di hadapan Majistret Siti Hazwani Hanim Ramli, yang menetapkan k3s itu untuk disebut semula pada 6 Julai.

Dua lagi konstabel berusia 21 dan 23 tahun, yang juga telah dit4ngkap dan disias4t di bawah Kanun yang sama, dibebaskan oleh mahkamah dan akan menjadi s4ksi pend4kwaan untuk k3s tersebut.

P3ndakwaan dijalankan Timbalan Pend4kwa Raya, Mohamad Zulfadhli Tuah dan Rex Yi Min manakala tertvduh tidak diwakili p3guam.

Terdahulu, tertvduh dan rakan-rakan sekerjanya itu yang memakai pakaian lok4p berwarna oren dibawa masuk ke m4hkamah oleh sekumpulan anggota p0lis termasuk Timbalan Ketua P0lis Sibu, Superintendan Collin Babat.

Pada k3jadian 6 Mei lalu, Norhalim dit3mui terduduk di sofa di rumah itu dengan k3san t3mbakan pada kepalanya.

M4ngsa, yang telah mempunyai isteri dan seorang anak, baru berpindah ke rumah transit di Ibu Pejabat P0lis Sibu, selepas m3namatkan latihan asas sebagai seorang 4nggota p0lis.

Beliau dikatakan telah ke rumah tersebut yang disewa oleh tertvduh dan dua lagi k0nstabel p0lis tersebut, untuk bermain permainan komputer sementara m3nunggu waktu berbuka puasa, sebelum k3jadian itu b3rlaku.

Ketiga-tiga k0nstabel itu, kesemunya berasal dari Semenanjung Malaysia kemudiannya dit4ngkap dan dir3man selama seminggu bagi m3mbantu sias4tan.

J3nazah m4ngsa kemudiannya dibawa pul4ng ke kampungnya di Felda Bukit Damar, Lanchang di Temerloh, Pahang untuk dik3bumikan.

Sumber : Sinarharian

Leave a Comment

error: Content is protected !!