Tr4uma dan hilang pendapatan, keluarga m4ngsa ins1den LRT tuntut RM1.8 juta

Ahli keluarga salah seorang m4ngsa k3malangan melibatkan dua tren Transit Aliran Ringan (LRT) dalam insid3n minggu lalu m3mfailkan n0tis tuntutan kepada Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) sebanyak RM1.8 juta ringgit.

Menurut l4poran Malay Mail, berdasarkan kenyataan yang dikeluarkan oleh keluarga, m4ngsa Wong Chee Foong m3ngalami k3cederaan s3rius di kepala, muka dan tulang belakang dalam insid3n tersebut.

Sudah seminggu berlalu, namun m4ngsa yang berusia 52 tahun masih dirawat di Unit Rawatan Rapi Hospit4l Kuala Lumpur (HKL) dan did4kwa belum sedarkan diri walaupun telah melalui beberapa p3mbedahan.

Peguam Jazzmine Khoo berkata, tuntut4n berkenaan meliputi perbelanjaan p3rubatan, k3cederaan fizikal, m3ntal dan em0si serta tr4uma selain k3hilangan p3ndapatan 4kibat k3cuaian pih4k Pr4sarana.

Difahamkan, m4ngsa bekerja sebagai tukang masak di sebuah hotel lima bintang dan mempunyai empat orang anak berusia antara 15 hingga tiga tahun untuk dit4nggung.

Selain itu, ahli keluarga Wong juga k3cewa dengan m3ndakwa pih4k Pr4sarana masih belum menghubungi mereka bagi urusan sumbangan RM1,000 seperti dijanjikan sebelum ini.

Pada 24 Mei lalu, sebuah tren yang tidak membawa penumpang telah b3rtembung dengan sebuah lagi tren yang membawa 213 orang penumpang di dalam terowong antara stesen LRT Kampung Baru dan KLCC.

Sumber: Malay Mail (Ashman Adam) / ohmymedia

Leave a Comment

error: Content is protected !!