Miliki naluri keibuan, lihat apa yang dibuat ibu ayam ini kepada anak kucing

Ibu ayam jaga, lindungi tiga ekor anak kucing di bawah kepaknya seperti sedang mengeram

Ayam betina lazimnya sangat bersifat melindungi terutamanya jika masih terdapat anak-anak ayam berada di bawah jagaannya.

Namun bukanlah menjadi satu kebiasaan apabila ibu ayam dilihat menjaga tiga ekor anak kucing – yang bukan daripada spesiesnya!

Ia disaksikan sendiri oleh seorang petani yang terkejut apabila melihat ayam betinanya menunjukkan ciri keibuan dan menjaga tiga ekor anak kucing.

Dalam video tersebut, petani itu dapat dilihat menghampiri ayam peliharaannya. Pada mulanya, tiada perkara yang pelik dan aneh berlaku.

Namun setelah memeriksa, dia mendapati bahawa terdapat tiga ekor anak kucing comel yang bersembunyi dan duduk di bawah tubuh ayamnya.

Seolah-olah ayam betina berkenaan mengeram telurnya. Tidak sangka pula ayam akan melakukan sebegitu terhadap haiwan yang bukan sejenis dengannya.

Ternyata haiwan sememangnya mempunyai naluri keibuan yang kuat dan sangat penyayang juga bukan?

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Follow dan Like kami di Berani Bangkit

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber: EB

Leave a Comment

error: Content is protected !!