Heliza Helmi lantang bersuara 1su Palass tinn, IG b3ri 4maran 4kaun mungkin dip4dam

Penyanyi dan aktivis kemanusiaan, Heliza Helmi menerima 4maran daripada pihak Instagram apabila k3rap memuat naik pelbagai posting berkenaan isu yang berlaku di Palass tinn ketika ini.

Menurut penyanyi berusia 35 tahun itu, terdapat beberapa posting miliknya telah diturunkan pihak Instagram yang dilabel sebagai k3ganasan atau b3rbahaya.

“Kutip derma dan cakap the truth pun viol3nce ka? LIVE pun kakja dah tak dapat buat. Hahaha takuit ler tu. koy4ks ker tu. Hehehehe tak ada masalah tak ada m4salah tak ada m4salah. ALLAH kan ada . 😁
.
“In sha Allah hingga TITISAN D4RAHS T3RAKHIRS AKAN KU P3RJUANGKANS 1SU UMM4HS! T4KBIR!!! Korang doakan media sosial kita semua still selamat untuk kita teruskan JIH4.D kita! Pls,” tulisnya.

Bagaimanapun, dia yang lebih mesra dipanggil Kakja mempunyai teknik bagi m3ngelakkan perkara tersebut dis3kat iaitu dengan menggunakan bahasa ‘F’ atau perkataan yang suk4r dik3san pihak Instagram.

Kita guna bahasa s4mar2

Selain Heliza, beberapa selebriti lain seperti Fedtri Yahya, Faizal Tahir, Mizz Nina, Diana Amir dan ramai lagi turvt l4ntang m3nyuarakan k3marahan terhadap zi0 n1s 1ss r43l melalui platform media sosial.

Sumber: Instagram Heliza Helmi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*