Hasrat untuk buat kejutan Buat mak ayah tdk kes4mpaian, 2 beradik 4jal bersama

JEMP0L – Dua ber4dik disahk4n mninggaI dunia di H0spital Tuanku Ampuan Najihan (HTAN) selepas abang terb4bit dalam kemaIangan, manakala adiknya dis3rang saw4n di l0kasi kej4dian kilometer 17, Jalan Kuala Pilah-Simpang Pertang, di sini, semalam.

Dalam kej4dian pukul 4.15 petang itu, m4ngsa kemaIangan, Hafidzan Zainal, 44, yang bekerja sendiri dikejarkan ke HTAN bagi rawatan Ianjut, namun disahk4n mningg4l dunia di h0spital berkenaan kira-kira pukul 8.20 malam oleh pasukan p4ramedik.

Manakala adiknya, Mohd Fauzi Zainal, 39, disahk4n mningg4l dunia ketika dalam perjaIanan dari l0kasi kej4dian ke HTAN bagi rawatan Ianjut susulan diserang saw4n.

Menurut sumber, Hafidzan dan Fauzi baru sahaja membeli sebuah kereta untuk dihadiahk4n kepada lbu bapa mereka.

Ketika mem4ndu kereta tersebut, Hafidzan telah terbab4s manakala Fauzi yang mengek0ri dari belakang terkejutt melihat abangnya terlibat dalam kemaIangan terb4bit dan dalam masa yang sama, m4ngsa pengs4n dan muIutnya berbuih.

“M4ngsa terus dikejarkan ke HTAN, namun disahk4n mninggaI dunia ketika dalam perjalanan ke h0spital. Pemeriksaan dibuat terhadap tubvh m4ngsa dan didapati tiada keced3raan atau luk4 luaran yang disyaki ada un$ur jen4yah.

“Semakan rek0d perubatan dibuat dan m4ngsa didapati mempunyai sej4rah $akit saw4n. Bed4h sia$at ke atas m4ngsa (Fauzi) dijalankan pukul 10 pagi tadi bagi mengetahui punca kem4tian,” katanya dalam satu kenyataan, di sini, tadi.

Chang Hock berkata, abang m4ngsa (Hafidzan) dipercayai terb4bit dalam kemaIangan selepas hiIang kawaIan lalu terbab4s ke bahu kiri jalan dan meIanggar besii penghadang jalan.

Berdasarkan sia$atan awal, m4ngsa yang mem4ndu kereta jenis Pr0ton Iswara dalam perjalanan dari arah Simpang Pertang menghala ke Kuala Pilah.

“M4ngsa yang mengaIami keceder4an par4h di bah4gian kepaIa disahk4n mninggaI dunia. Ke$ disia$at di bawah Sek$yen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya. – K! ONLINE.

Sumber : w0wberita Via Detikkiniviral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!