Dua Ekor Oyen Menunggu Tepi Tingkap untuk Dijaga

Kelso dan Fez adalah dua beradik berambut halia yang sentiasa tinggal bersama.

Mereka telah berkongsi kehidupan yang baik selama 12 tahun yang indah dengan pemiliknya – tetapi bekas manusia mereka terpaksa menyerahkan mereka kerana mereka berpindah dan tidak dapat membawa budak lelaki yang cantik ini bersama mereka.

Pengabaian ini amat menyusahkan mereka dan apabila mereka tiba di RSPCA Wilayah Fredericksburg di Virginia, mereka benar-benar keliru dan sangat keliru tentang persekitaran baharu mereka.

kelso fez kucing
“Kembar berusia 12 tahun ini hampir semanis yang anda boleh dapatkan,” jelas jurucakap pusat itu.

“Mereka tidak pernah berjauhan antara satu sama lain. Kedua-duanya sangat santai, lembut, dan penyayang. Mereka telah bersama sepanjang hidup mereka.”

kembar kucing halia
Jelas sekali bahawa mereka perlu mencari rumah yang penuh kasih sayang tidak lama lagi, jadi kakitangan mula berkongsi kisah mereka di media sosial, berharap keluarga yang sesuai akan datang.

Di sebalik perwatakan mereka yang comel dan penyayang, kedua-dua beradik itu tidak menarik mana-mana calon angkat, ini mungkin disebabkan usia mereka yang sudah lanjut.

kelso halia calar kucing
Mereka bagaimanapun berada dalam keadaan yang sangat baik dan lebih-lebih lagi masih mempunyai banyak cinta untuk diberikan kepada sesiapa yang ingin memberi mereka peluang kedua. Sekurang-kurangnya mereka bersama untuk menghiburkan satu sama lain tetapi tiada apa yang benar-benar membuatkan mereka tersenyum.

Hampir dua bulan kemudian dan kanak-kanak lelaki itu masih menunggu di tepi tingkap kaca, berharap seseorang akan datang dan mencedok mereka, sekurang-kurangnya mereka mempunyai satu sama lain untuk keselesaan.

kelso fez kucing halia
Kemudian Mary Fultz melihat siaran di Facebook mengenai dua beradik itu, mereka serta-merta mencuri hatinya dan dia tahu mereka akan menjadi pasangan yang baik untuk dia dan suaminya.

Mereka berdua mempunyai tempat yang lembut untuk kucing senior dan adik-beradik itu mengingatkan mereka tentang Morty, anak kucing halia berusia 10 tahun mereka.

kelso rescue kucing di rumah baru
“Hati saya dipenuhi dengan cinta dan mata saya dengan air mata,” kata Mary.

Dia tahu bahawa dua beradik itu tidak sepatutnya dipisahkan pada peringkat ini dalam kehidupan mereka.

kelso fez abang kucing dipelihara bersama
Pasangan yang baik hati ini benar-benar terpikat dengan Kelso dan Fez, dan kedua-dua beradik itu sangat gembira apabila mereka menyedari bahawa mereka akhirnya akan ke rumah selama-lamanya yang baharu.

Hari tiba apabila budak lelaki itu meninggalkan tempat perlindungan untuk selamanya untuk memulakan kehidupan baru, dalam keluarga baru dengan abang baru mereka Morty.

kelso fez cat rescue adopters
Selepas lima hari Mary menjelaskan bahawa kanak-kanak lelaki telah menetap dengan baik, mereka mempunyai selera makan yang baik dan menyukai persekitaran dan keluarga baharu mereka.

Rumah mereka kini penuh dengan kasih sayang dan budak lelaki itu tahu bahawa ini adalah rumah mereka selamanya.

Leave a Comment

error: Content is protected !!