Drummer Kumpulan Caliph Busker, Fendi Abdullah T3rp4ksa Ju4l Set Drum Kerana Tid4k M@mpu Bayar Sewa Rumah

Drummer Kumpulan Caliph Busker, Fendi Abdullah T3rp4ksa Ju4l Set Drum Kerana Tid4k M@mpu Bayar Sewa Rumah

Pand emik yang sudah hampir dua tahun berlaku ini benar-benar m3njej4skan periuk nasi ramai pihak. Bukan hanya golongan B40 merasa sak1tnya, mereka-mereka yang berada dalam kedudukan M40 dan T20 juga sudah mulai terkes4n dampaknya.

Begitu juga mereka yang berada dalam industri seni. Aktiviti nyanyian, lakonan dan pelbagai lagi terpaksa dihentikan demi mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang tidak tahu bila selesainya.

Terpaksa jual drum

Salah seorang yang terkesan adalah drummer kumpulan Caliph Busker, Fendi Abdullah yang pendapatannya terjejas ter uk dan terpaksa menjual set drumnya untuk meneruskan hidup.

Hidup dengan anak yang juga 0KU penglihatan & autisme

Dia menerusi Facebook, memohon kepada kerajaan untuk membantunya terutama berkaitan tempat tinggal memadangkan dia hidup menyewa bersama anaknya yang juga mempunyai mas4lah p3nglih4tan dan autisme.

Harap sangat diberikan rumah berdekatan stesen LRT

Menurut Fendi lagi, dia sudah tidak mampu membayar sewa rumah yang sedia ada dan berharap pihak-pihak tertentu membantunya mendapatkan rumah mampu milik PPR yang berdekatan dengan stesen pengangkutan awam.

Pemuzik itu juga memaklumkan tidak mendapat sebarang bantuan Zakat ataupun Jabatan Kebajikan Masyarakat. Dia ada usaha untuk membuat permohonan namun sepanjang PKP, pejabat tidak dibuka.

Jom bantu share ramai2

Selain itu, Fendi juga berharap pihak yang berwajib dapat memadang gol0ng4n seperti mereka dan memberikan bantuan demi kelangsungan hidup.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut ramai yang mendoakan agar urusan drummer berkenaan dipermudahkan dan berharap agar pihak-pihak bertanggungjawab seperti menteri-menteri dapat mendengar keluhan gol0ngan seperti mereka yang sudah bu ntu mencari jalan meneruskan kehidupan.

Semoga urusan dipermudahkan

Harap lagi ramai golongan OKU bersuara

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share semua..Semoga Dimurahkan Rezeki

Sumber:ohmymedia.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*