‘Dah Jelas Masi Menafikan’ Bekas Ratu Cantik Negara Mengaku Tidak Salah Amb1l Dad4h,Tvmbuk polis

‘Dah Jelas Masi Menafikan’ Bekas Ratu Cantik Negara Mengaku Tidak Salah Amb1l Dad4h,Tvmbuk polis

PETALING JAYA – Seorang bekas ratu cantik negara mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertvduh4n menu mbuk anggota polis dan menggunakan dad4h b3rbah4ya.

Kohinoor Damodaran Kaittiani, 29, membuat pengakuan tidak bersalah itu selepas kedua-dua pertvduh4n dibacakan terhadapnya dihadapan Majistret Zhafran Rahim Hamzah.

Mengikut pertuduhan pertama, tertuduh didapati menggunakan k3ker4san jenay4h bagi menakutkan penjawat awam iaitu anggota polis Koperal Sharulafirin Sarmadan dengan bertindak menu mbuk penama tersebut.

Kesalahan itu didakwa dilakukan di Jalan Universiti di sini pukul 3 pagi pada 8 Julai lalu yang didkwa mengikut Seksyen 353 Kanun K3seksa4n yang memperutukkan hukvman penj4ra boleh sampai dua tahun atau d3nda atau kedua-duanya jika sabit k3sal4han.

Pertuduhan kedua, tertuduh didkwa telah menggunakan dad4h b3rbah4ya jenis Tetrahydrocannabinol di Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik (BSJN) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya pukul 2 petang pada tarikh sama.

Bagi k3salah4n itu, pertuduhan dikemukakan mengikut Seksyen 15(1) (a) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang boleh dihukvm di bawah Seksyen 15 akta sama yang memperuntukkan d3nda maksimum RM5,000 atau penj4ra tidak lebih dua tahun atau kedua-duanya dan pengawasan tidak kurang dua tahun dan tidak lebih tiga tahun jika sab1t kes4lah4n.

Terdahulu Timbalan Pendakwa Raya Lau Chia Xin menawarkan ikat jamin RM5,000 masing-masing bagi setiap pertuduhan itu.

Bagaimanapun peguam, Datin Raj Preet Kaur memohon mahkamah mengenakan ikat jamin yang rendah dengaan alasan perniagaan restoran yang diusahakan tertuduh tidak dapat lagi beroperasi berikutan perlaksaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Mahkamah kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin RM2,000 bagi pertuduhan pertama dan RM1,000 bagi pertuduhan kedua serta menetapkan 6 Oktober ini bagi sebutan semula k3s.

Dalam prosiding sama, rakan Kohinoor, Quek Shen Tying, 33, turut mengaku tidak bers4lah atas pertuduhan menggunakan dad4h jenis sama pukul 2.15 petang pada tempat, tarikh sama yang juga memperuntukkan seksyen dan hukvman yang sama.

Mahkamah kemudian membenarkan Shen Tying diikat jamin RM1,500 dan menetapkan 1 Oktober ini bagi sebutan semula k3s.

Semalam Kosmo! Online melaporkan seorang wanita yang juga bekas ratu cantik negara ditah4n selepas bertindak mer3mpuh Sekatan Jalan Raya (SJR) dan menvmbuk anggota polis dalam satu kejadian di Lebuh Raya Persekutuan awal pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2.10 pagi itu, suspek yang berusia 28 tahun turut dikatakan bertindak agres1f dan dipercayai berada di bawah peng4ruh alk0h0l serta dad4h.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhruddin Abdul Hamid berkata, wanita berkenaan memandu kenderaan tersebut bersama seorang rakan wanita dari arah ibu negara menghala ke Petaling Jaya. – K! ONLINE

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share semua..Terima Kasih Banyak!

Sumber:kosmo.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!