,Doktor Dah Kata ‘Pelu4ng Tipis’ Namun Gadis Tetap K0rb4nkan Duit Kawin Buat Kucingnya Yang S4kit

Doktor Dah Kata ‘Pelu4ng Tipis’ Namun Gadis Tetap K0rb4nkan Duit Kawin Buat Kucingnya Yang S4kit

Kerana terlalu sayangkan anak kucing yang telah dipelihara selama 2 bulan, seorang gadis sanggup membelanjakan duit kahwin yang dikumpul bersama bakal suami untuk merawat s4kit sawan kucing itu.

 

Gadis yang dikenali sebagai Fatin ini memberitahu, dia berada dalam dilema apabila doktor memberitahu peluang untuk Bunbun (kucing) hidup adalah tipis meskipun dirawat, dan bil yang bakal dikenakan juga sangat tinggi.

“Sebab sayang, tu je. Kehulu kehilir duk bawak dia duk sayang dia selama ni. Time tu rasa mcm saya g4gal jadi owner yang baik sampai dia s4kit”, jelas Fatin.

Dapat Bunbun dari Facebook

Jelas Fatin, dia mula memelihara Bunbun selepas ada seorang individu yang berkongsi hantaran di Facebook berkenaan anak kucing yang kehil4ngan mak.

Pada ketika itu, usia Bunbun baru sahaja mencecah seminggu. Namun pada suatu hari, badan Bunbun tiba-tiba kejung dan matanya tidak berkelip. Mujur ketika itu Fatin menemui sebuah hospital haiwan yang beroperasi selama 24 jam.

“Sepanjang dalam kereta keep nangis, bisik suruh dia kuat dah otw nak ke hospital. Sampai sana tu doktor terus bawak dia masuk ICU. Doktor ckp dia dah brain de4d sbb takde reaction bila buat bunyi”

Doktor yang merawat Bunbun memberitahu, kucing itu berkemungkinan tersed4k susu atau memang mempunyai masal4h dalaman, membuatkan ibu kucing membvang Bunbun.

Bagaimanapun, Bunbun telah berjaya dir4wat dan hidup sihat seperti kucing-kucing yang lain!

Bunbun kini sihat!

Selepas kejadian menyayat hati yang berlaku beberapa bulan lalu, Bunbun dan Fatin kini hidup bahagia seperti sebuah keluarga. Jelas Fatin, Bunbun kini berusia hampir 6 bulan dan tidak mengalami apa-apa sak1t serius.

Dia bersyukur kerana membuat keputusan yang tepat menggunakan wang simpanan kahwin untuk perbelanjaan kos rawat4n Bunbun.

Jelas Fatin, pemilik kucing pasti akan membuat keputusan yang sama seperti yang dilakukannya untuk Bunbun.

Video penuh:

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share sahabat semua..Semoga Dimurahkan Rezeki

Sumber:live92times.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*