Bila Bomba lngin Keluarkan Pemuda Tersebut, Terkejut Mereka Lihat Arwh Bersama Senaskah AlQuran

BALING – Seorang pemuda ma ut dalam kej4dian kema langan membabitkan motosik4l dengan sebu4h l0ri pengangkut sampah, di Jalan Baling-Weng berhampiran Sekolah Kebangsaan Penghulu Abu Bakar hari ini.

INNALLILAH, MEREKA JUMPA BUKU AGAMA DAN SENASKAH AL QURAN

Dalam kejadian 10.30 pagi itu, m4ngsa, Muhammad Yaakub Abu Bakar, 23, yang menvnggang m0t0sikal ditemui ma ut bersama sebuah buku agama dan senaskah alQuran.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Baling, Penolong Penguasa Mohd Jamil Mat Daud berkata, pihaknya dengan kekuatan enam anggota bergegas ke lokasi kejadian setelah menerima panggilan jam 10.45 pagi dan sebaik tiba di lokasi, mgsa didapati tersepit di bawah l0ri berkenaan.

 

 

Keadaan motosikal mgsa yang terlibat kema langan dengan sebuah lori pengangkut sampah.

“Anggota bertugas menggunakan beg udara bagi meng4ngkat lori dan menyelamat mgsa. Pihak bomba mengambil masa selama 15 minit untuk selamatkan mgsa terseplt,” katanya.

Beliau berkata, mgsa yang meni.nggaI dunia di lokasi kejadian diserahkan kepada pihak polis bagi ti.ndakan seterusnya.

Sementara itu, ADUN Bayu, Abd Nasir Idris turut memberhentikan ken.deraan ketika melalui kawasan itu bagi memberi pertolongan dalam perjalanan dari Kampung Becah Sawa ke Pejabat Pusat Khidmat Wakil Rakyat DUN Batu di Pekan Baling.

ARWH SERING MENGIMARAHKAN SURAU

“Bersama ar w4h, kita temui sebuah buku agama dan senaskah al-Quran,” katanya sambil memberitahu ar wah sering mengimarahkan surau.

 

 

Sumber : Sinar Harian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!