Bersyukur kerana mengambilnya sebagai anak angkat, kucing itu setiap pagi membawa selipar kepada pemiliknya

Apabila anda membaca kisah yang menyentuh hati ini, maka tanpa disengajakan air mata anda bergenang. Betapa berterima kasihnya haiwan peliharaan kepada orang yang dapat menyayangi mereka dan menerima mereka ke dalam keluarga mereka.

Kucing Lulu berusia 10 tahun telah tinggal di tempat perlindungan selama lebih dari setahun. Kerana masalah buah pinggang, tiada siapa yang mahu membawanya pergi. Tetapi pernah Lulu menyukai seorang wanita yang datang bersama anak perempuannya untuk memilih anak kucing untuknya.

Jadi kucing malang itu mendapat rumah baru, di mana dia dikelilingi oleh penjagaan dan kasih sayang.

Sebagai tanda terima kasih, haiwan peliharaan bermisai itu mula membawa pulang kasut kepada pemiliknya setiap pagi. Pertama, kucing membawa satu but ke dalam giginya, kemudian turun ke tingkat satu, mengambil yang kedua di giginya dan menyeretnya ke atas tangga yang besar.

Apabila Lulu sampai ke katil, dia mengeong dengan sangat lucu, seolah-olah dia berkata: “Ini kasut kamu, ambillah.”

Wanita itu sangat terkejut apabila melihat gambar ini buat pertama kali kerana tiada siapa yang mengajar haiwan ini. Keesokan paginya, cerita itu berulang, dan kemudian kucing itu mula sentiasa membawa kasut ke dalam giginya. Pemiliknya mengucapkan terima kasih kepada haiwan kesayangannya yang gebu setiap kali atas ketekunannya.

Lulu sungguh bertuah kerana mempunyai keluarga pada usia yang begitu mulia. Pemiliknya bukan sahaja menjaganya tetapi juga memantau kesihatannya. Sekali sebulan, wanita itu membawa kucing itu ke doktor haiwan, yang memeriksa fungsi buah pinggang haiwan itu.

Happy Lulu tidak menemui cara yang lebih baik untuk berterima kasih kepada pemiliknya daripada membawa pulang selipar kepadanya pada waktu pagi. Di sini mereka adalah kucing, haiwan yang indah dan pintar yang menggembirakan pemiliknya.

Leave a Comment

error: Content is protected !!