Bayi 14 bulan M4ut J4tuh katil rumah P3ngasuh

DVNGUN – Seorang bayi lelaki berusia 14 bulan m3ninggaI dvnia malam tadi selepas dik3jarkan ke hospit4l selepas m3ngalami pnd4rhan d4laman ketika di bawah jagaan pengasuh di Paka dekat sini pada kelmarin.

Bayi tersebut yang m3ngalami pnd4rhan di bahagian ubvn-ubvn dan rt4k tulang kepala m3nghembuskan n4fas t3rakhir ketika dir4wat di Hospit4l Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu pada pukul 10 malam tadi.

Ketua P0lis Daerah Dvngun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, anak pasangan pengusaha kedai makan tersebut did4kwa telah t3rjatuh dari katil di rumah pengasuhnya pada pukul 10.30 pagi kelmarin.

“Bayi lelaki itu dihantar ke rumah pengasuh oleh ibubapanya yang menetap di Felda Kerteh 4 dekat sini ke rumah pengasuh di Paka pada pukul 10.15 pagi, Sabtu lalu.

“Lebih kurang 15 minit kemudian, bapa m4ngsa telah dihubungi suami pengasuh anaknya untuk memaklumkan insid3n m3nimpa anaknya sewaktu dia dan isteri sedang berada kedai makan mereka di Paka,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini hari ini.

Baharudin berkata, pasangan suami isteri itu kemudiannya bergegas ke rumah pengasuh sebelum mendapati anak mereka dalam keadaan tidak s3darkan diri dan berm4ya.

Tambah beliau, bayi lelaki itu kemudiannya dik3jarkan ke Klinik Kesihatan Paka dekat sini sebelum dirujvk ke Hospit4l Dvngun di sini.

“M4ngsa kemudiannya dihantar ke HSNZ dan walaupun tiada m3ngalami k3cederaan luaran, imbas4n tomogr4fi berkomputer (CT) mendapati dia m3ngalami pnd4rhan dalaman di bahagian ubvn-ubvn kepala selain rt4k tulang kepala di bahagian belakang

Sumber : wowberita.my

Leave a Comment

error: Content is protected !!