Baby dua bulan P4rah dig1git kera

BUTTERW0RTH: Seorang b4yi lelaki berusia dua bulan ced3ra di beberapa bahagian b4dan dan kepala apabila dig1git sebelum dipercayai dis3ret sejauh satu meter oleh seek0r keera di Kampung Manggis, Sungai Puyu, petang kelmarin.

Dalam kej4dian kira-kira jam 2 petang itu, ibu kepada bayii berkenaan ke dapur untuk membuat susu sebelum mendengar tangis4n ku4t anaknya yang diletakkan di atas tiilam di ruang tamu rumah.

Mendengar tangis4n berkenaan, wanita itu berl4ri mendapatkan anaknya sebelum dia terk3jut melihat b4yinya berada di atas lantai simen dalam kead4an berlumur4n d4rah dan ternampak seek0r keera jantan berada di had4pan pintu rumahnya sebelum mel4rikan diri.

Ketuaa P0lis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Noorzainy Mohd Noor, berkata suami wanita itu berusia 27 tahun melap0rkan kej4dian berkenaan kepada p0lis semalam.

“Suami wanita itu memaklumkan dia yang baru pulang dari sebuah kedai terk3jut melihat anaknya berlumur4n d4rah dengan terdapat kes4n gig1tan di pipi kanan, belakang kepala dan peerut sehingga nampak perger4kan usus.

“Dia kemudian bergeg4s membawa anaknya ke H0spital Seberang Jaya untuk raw4tan sebelum dipind4hkan ke H0spital Pulau Pinang.

“B4yi lelaki itu sel4mat menjalani pembed4han kecil bagi menc4ntumkan bahagian kuulit peerut yang k0yak semalam dan kini perlu meneriima raw4tan l4njut di wadd kanak-kanak selama dua minggu sebelum diben4rkan keluar,” katanya dalam kenyataan, di sini, hari ini.

P0lis katanya sudah merujuk lap0ran m4ngsa kepada Jab4tan Perlindungan H1dupan Liiar dan Taman Negara (PERHILITAN) untuk tindakan laanjut.

 

Sumber : wowberita / coretan nasihat

 

Leave a Comment

error: Content is protected !!