,Asryraf Wajdi M3nd4kwa Lim Kit Siang Yang Am4t Bi4dap M3ngh1na Islam Dengan ‘Kerajaan Allah’

Asryraf Wajdi M3nd4kwa Lim Kit Siang Yang Am4t Bi4dap M3ngh1na Islam Deng4n ‘Kerajaan Allah’

Kenyataan Lim Kit Siang berkaitan ‘Kerajaan Allah’ merupakan sebab mengapa UMNO harus mempertahankan mandat perwakilan di Perhimpunan Agung UMNO untuk tidak menjalinkan kerjasama dengan DAP dalam sebuah kerajaan.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki mend4kwa, kenyataan yang dibuat Ahli Parlimen Iskandar Puteri itu merupakan satu bentuk pengh1na4n kepada agama Islam.

“Memp3rma1nk4n kesucian nama Allah dan mengaitkannya dengan keg@gal4n kerajaan hari ini menguruskan Pandemik Cov1d-19 adalah satu bentuk p3nghina4n kepada agama Islam.

“Perbuatan Lim Kit Siang ini amat bi4dab dan kur4ng aj4r serta mesti diambil tindakan teg4s oleh pihak berkuasa,” kata Asyraf Wajdi.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO itu telah mengarahkan kepimpinan Pemuda UMNO seluruh Malaysia untuk membuat lap0r4n polis terhadap pemimpin DAP tersebut.

Asyraf Wajdi berkata, DAP seharusnya belajar bahawa sikap chauvinistik dan ras1s telah menyebabkan kerajaan PH hanya bertahan 22 bulan.

“Inilah juga sebab UMNO satu-satunya parti yang tidak pernah ada pengalaman menjalinkan kerjasama politik bahkan terus mempertahankan mandat perwakilan akar umbi di Perhimpunan Agung UMNO lalu tidak sesekali bersetuju untuk berpakat dengan DAP,” kata Asyraf Wajdi.

Terdahulu Lim Kit Siang menulis di Facebooknya, “If “Allah’s government” is the best form of government in Cov1d-19 Pandemic, why Malaysia is the last in the Economist’s global normalcy index losing out to countries none of which can claim to be “Allah’s government”.

(Jika “Kerajaan Allah” adalah sebaik-baik kerajaan dalam P4ndem1k Cov1d-19, mengapa Malaysia adalah yang terakhir dalam indeks normal global Ekonomi ketinggalan kepada negara-negara yang tiada satu pun yang boleh mengaku sebagai “Kerajaan Allah”).

Difahamkan, istilah “Kerajaan Allah” yang disebut Kit Siang itu merujuk kepada tazkirah secara maya oleh Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang jelas mengajak umat Islam agar bermuhasabah dan berikhtiar dengan akal dan ilmu yang dikurniakan oleh Allah SWT selain bersabar dalam sama membantu ‘kerajaan manusia’ yang serba kekurangan.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa like dan share ya..Terima Kasih Banyak!

Sumber:mforum.cari.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!