Anak Kucing Yang Dilahirkan Tanpa Ekor Dan Melompat Seperti Kelinci Mendapat Rumah Impiannya

Sebuah keluarga di Carolina Utara, Amerika Syarikat, menemui seekor kucing gelandangan di depan pintu mereka dan memilih untuk membawanya masuk. Anak kucing itu hamil, dan apabila dia dibawa masuk ke rumahnya, dia bersalin, jadi keluarga merancang untuk dia dan dia zuriat supaya selamat.

Salah seorang anak kucing itu dilahirkan kelihatan seperti kucing Manx, yang bermaksud dia dilahirkan tanpa ekor sepenuhnya dan mempunyai masalah belakang tulang belakang. Anak-anak kucing yang lain sihat, dan keluarga telah menemui mereka di rumah, tetapi si kecil tanpa ekor memerlukan penjagaan khusus untuk meningkatkan kualiti hidupnya.

Apabila anak-anak kucing itu dicerai susu, keluarga itu memanggil Penyelamat Kucing Berkilau untuk mendapatkan bantuan dengan kucing kecil itu.

Stephanie Grantham, pengasas bersama tempat perlindungan itu, menyatakan:

“Oleh kerana anak kucing Manx mengalami kesukaran di bahagian belakang kerana kecacatan vertebra, menguatkan kaki belakang adalah penting dalam pertumbuhan mereka.”

Apabila Thumper tiba di tempat perlindungan, dia mula mendapat penjagaan yang diperlukan untuk cuba mencapai pertumbuhan normal. Thumper diberi banyak mandian air panas, serta rawatan perubatan yang mencukupi untuk membantunya pulih dan mengelakkan pelbagai jangkitan, serta senaman pemulihan.

Latihan itu mengajar kucing tanpa ekor satu helah yang agak luar biasa: kucing belajar melompat dengan kaki belakangnya seperti arnab.

Stephanie menyatakan:

“Saya tidak mahu menggunakan kaki belakangnya, jadi saya memaksanya melompat masuk dan keluar dari kotak kecil untuk memaksanya menggunakan kaki belakangnya.”

Walau apa pun, Thumper sentiasa ceria, seorang pendaki yang hebat, dan suka melantun di sekeliling bilik mengejar objek. Dia adalah kucing yang baik yang tidak tahu dia mempunyai masalah; apa yang dia mahu lakukan ialah membelai teman manusianya dan tidur di pangkuannya.

Setiap kali disentuh, dia mula mendengkur dan memeluk mukanya, tanpa mengira siapa dia; dia memuja setiap orang yang ditemuinya. Ringkasnya, Thumper ialah bayi yang gemar meringkuk dan hanya memerlukan satu peluang untuk mencari rumah.

Nasib baik, sebuah keluarga yang baik hati melihat kisah Thumper di media sosial dan jatuh cinta dengan kucing itu. Keluarga itu sudah mempunyai dua ekor kucing Manx sebagai haiwan peliharaan, jadi mereka memahami dengan tepat apa yang diperlukan oleh kucing comel itu untuk hidup normal.

Akibatnya, keluarga memutuskan untuk mengemukakan permohonan anak angkat untuk mengekalkan Thumper muda dan memberinya kehidupan yang sepatutnya.

Stephanie meneruskan, berkata:

“Permintaan mereka membuat saya menangis; jumlah usaha dan kasih sayang yang mereka telah laburkan kepada makhluk mereka adalah luar biasa, dan saya tahu Thumper adalah perlawanan yang ideal.”

Thumper, pada usia lapan minggu, menjalani kehidupannya sepenuhnya, bermain tanpa henti, menguli dengan kakinya tanpa henti, dan mendengkur sambil memeluk semua orang.

Keluarga angkatnya tidak sabar-sabar untuk memberikannya rumah yang penuh kasih sayang yang selalu diingininya, dan semua orang di pusat perlindungan tidak sabar-sabar untuk melihatnya berjaya.

Little Thumper akhirnya tiba di rumah baharunya, di mana dia pasti akan menerima banyak cinta dan mempunyai banyak kawan kucing untuk bermain.

Leave a Comment

error: Content is protected !!