Terlalu Banyak Tuh4n Di Dunia Ini, Saya keliru- Firdaus Yeap. Ah L0ng Dan Kaki B0tol Ini Akhirnya Pilih Islam, Ini Sebabnya

Terlalu Banyak Tuh4n Di Dunia Ini, Saya keliru- Firdaus Yeap. Ah L0ng Dan Kaki B0tol Ini Akhirnya Pilih Islam Ini Sebabnya

 

Dengar pengalaman bekas ah long dan kaki botol, Firdaus Yeap, dari Pulau Pinang yang kini beragama Islam. Perkongsian video penghijrahan Islam Firdaus Yeap di Facebook page Bro Kamarudin Abdullah ini mendapat ribuan likes dan kongsian. Video berdurasi lebih 13 minit ini dikongsi oleh Pertubuhan Penyebaran Islam Antarabangsa (IPSI).

 

Beliau pernah mengkaji tentang Tuhan. Katanya terlalu banyak tuhan di dunia ini. Dia keliru. Pelbagai soalan dan kekeliruan akhirnya menyebabkan beliau meninggalkan agama Buddha. Sehinggalah beliau berjumpa dengan seorang muslim mengatakan, masuk Islam tak perlu tukar nama. Akhirnya beliau mengkaji tentang Islam, keperluan mengikut perintah Allah dan rasul.

 

Tonton video:

 

 

 

Sumber:salam.my

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

1 thought on “Terlalu Banyak Tuh4n Di Dunia Ini, Saya keliru- Firdaus Yeap. Ah L0ng Dan Kaki B0tol Ini Akhirnya Pilih Islam, Ini Sebabnya”

Leave a Comment

error: Content is protected !!