4 Jenis Jus Yang Membantu Mencuci Buah Pinggang Kita. Semoga Bermanfaat

Jom Tengok 4 Jenis Minuman Yang Membantu Bersihkan Buah Pinggang Dan Menapis Aliran Darah Kita. Toksin menjejaskan fungsi buah pinggang dan hati. Untuk mengelakkan ini berlaku, kita mesti menjalani gaya hidup yang sihat, menjaga apa yang kita makan.

Buah pinggang kita sangat sensitif terhadap penggunaan makanan dan minuman. Oleh itu, dalam artikel ini, kami telah memutuskan untuk membentangkan ubat buatan sendiri yang akan membantu anda meningkatkan fungsi buah pinggang anda. Kita mesti melindungi buah pinggang kita supaya kita boleh menghilangkan semua toksin, serta lebihan cecair dari badan kita.

1.JUS HIJAU YANG AKAN MEMBANTU ANDA BERSIH BUAH PINGGANG ANDA
Jus ini penuh dengan nutrien dan antioksidan dan sangat berkesan untuk penghapusan toksin. Adalah penting untuk menggunakan sayur-sayuran ini: bayam, kale, zucchini, pasli, selada, lobak merah, timun dan saderi. Apabila ia datang kepada buah, anda boleh menggunakan oren, pear, pic, nanas dan epal. Campurkan semua bahan dalam pengisar dan minum dengan serta-merta.

Berikut adalah satu lagi resipi yang akan membantu anda membersihkan buah pinggang anda dan membersihkan badan anda!

Bahan-bahan:

  • Cuka epal sider organik
  • Lemon segar
  • Air bersih
  • Penyediaan dan penggunaan:

Campurkan bahan-bahan dengan baik. Minum jus ini selama 4
hari dan ia akan membantu anda membersihkan badan dan buah pinggang anda dari toksin.

2.JUS KRANBERI
Ini mengurangkan kalsium fosfat. Lebihan kalsium oksalat boleh menjadi punca utama untuk
batu ginjal. Jus cranberry membantu anda mengelakkan jangkitan buah pinggang. Cuba untuk menggunakan cranberry organik tanpa gula, rasa buatan dan pemeliharaan.

3.JUS UBI BIT
Kandungannya yang tinggi kalium membuat bit berguna terhadap hipertensi, tetapi ia juga menghapuskan toksin dan asid urik. Bit mengandungi betaine yang merupakan tokimia dengan sifat antioksidan. Ia sangat
berguna kerana ia boleh membersihkan pengumpulan struvite dan kalsium fosfat dari buah pinggang.

4.JUS LEMON
Penggunaan jus lemon meningkatkan tahap sitrat dalam air kencing dan dengan cara itu, ia mengelakkan batu ginjal. Sapu dari 4 hingga 5 lemon dalam 1 liter air sejuk atau jika anda ingin minuman hangat, memerah lemon dalam 8 oz air hangat. Ambilnya pada waktu pagi sebelum sarapan pagi.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber:Rencah Rasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!