Per0s4k Rum4h T4ngga,M4ta Duit4n,Per4mps Dan P3mec4h Bel@h Kelvarga!! -Fiza Halim Didkwa Oleh Bekas Adik Iparnya

Per0s4k Rum4h T4ngga,M4ta Duit4n,Per4mps Dan P3mec4h Bel@h Kelvarga!! -Fiza Halim Didkwa Oleh Bekas Adik Iparnya

Baru-baru ini, pelakon Fiza Halim memaklumkan bingung apabila dilamar seorang VIP selepas bergelar j4nda pertengahan tahun ini.

Walau bagaimanapun, nama Fiza kembali menjadi sebutan selepas satu akaun Twitter dikenali sebagai Afrina Farzana telah ‘menumpahkan teh’ atau split the tea mengenai seorang selebriti yang did4kwa menjadi ‘peny0ndol’ rumah tangga orang.

Mengaku bekas adik ipar

Menurut pengguna Twitter yang mengaku sebagai bekas adik ipar kepada Fiza Halim, dia mendkwa selebriti itu sebagai pemsnah rumah tangga orang susulan menjadi pvnca bekas isteri abangnya berc3rai dengan abangnya sebelum menikahi Fiza.

Sebelum ini, abangnya pernah berkahwin dan tiba-tiba mahu berpis4h dengan isteri yang ketika itu sudah mempunyai anak berusia 2 tahun.

Abang seakan nak berpis4h pada bulan ke-5 bernikah

Tidak lama selepas itu, abangnya yang juga merupakan juruterbang di Malindo Air telah merancang berkahwin dengan Fiza. Namun, perkahwinan mereka mulai mengalami gelombang sekitar 5 bulan selepas abang kepada pengguna Twitter itu meluahkan hasrat ingin bercerai.

Walau bagaimanapun, Afrina memaklumkan bekas penyanyi kumpulan Elite itu ‘mengikat’ abangnya dengan anak, dan mereka menimang cahaya mata pada 2018.

Dipendekkan cerita, abang kepada Afrina itu telah diturunkan pangkat, namun gaji yang diperoleh tetap berbelas ribu memandangkan masih berada dalam sektor penerbangan.

Dari situ, pelakon berkenaan didkwa mula ‘tidak keruan’ kerana merasakan kehidupan mereka tidak mencukupi walaupun hanya tinggal 3 beranak sahaja.

Didkwa fitnah ibu mertua guna sihir

Selebriti itu juga did4kwa menfitnah ibu mertuanya dengan memaklumkan cuba meny1hir keluarganya dengan memberi rantai kepada anaknya ketika itu.

Dah fitn4h tapi susah tetap cari mak mertua

Walaupun tervk dituduh, selebriti itu tetap muka tak m4lu meminjam wang kepada ibu mertua dan tetap dibagi. Padahal wanita itu sedaya upaya mahu memecahbelahkan hubungan suami dan ibunya.

Ada part 2 lagi

Penulisan panjang lebar pengguna itu bersambung ke Part 2 pula apabila menyentuh perihal adik beradik. Menurutnya, pelakon berkenaan cuba melaga-lagakan hubungan adik-beradik suaminya.

Dia juga menceritakan bagaimana sus4h pay4h abangnya mencari pendapatan dengan berniaga sambal namun tidak mendpat sokongan isteri.

Kahwin dengan pilot bukan pekerja McD

Ibunya turut memberi mereka sekeluarga wang untuk belanja dan bayar ansuran kereta namun tetap dibalas dengan perkara tidak baik.

Kemuncak paling membuatkan mereka hilang sabar adalah selebriti wanita itu menelefon dan memaklumkan yang dia dulu berkahwin dengan seorang pilot bukan pekerja restoran makanan segera.

Bercerai tapi nak rujuk. Tapi ada syarat…

Permasalahan yang timbul semakin meruncing dan akhirnya mereka berpisah. Akan tetapi tak lama selepas itu pelakon tersebut berniat untuk rujuk semula dan tinggal di luar negara. Namun ditolak oleh suami ketika itu.

Mula2 tak bagi jumpa, sekarang makin kerap hantar anak

Dari tidak membenarkan melihat anak, pelakon tersebut mulai memberikan kebenaran dan kini semakin kerap menghantar ank ke rumah bekas suami.

Hal ini membuatkan mereka sekeluarga beng4ng dengan sikap tersebut

Haritu kata bingvng sedang dilamar VIP

Penutup kepada kronologi panjang lebar kisah tersebut adalah keratan akhbar mengenai makluman yang pelakon berkenaan sedang bingung kerana dilamar oleh VIP seusai bergelar janda.

Perkongsian yang dibuat oleh Afrina itu bagi menjelaskan keadaan sebenar yang berlaku terhadap penceraian abang dan pelakon berkenaan.

Dia juga mengakui tidak dapat menahan sabar apabila keluarganya diperlakukan sebegitu terutamanya abang dan ibunya.

Walau bagaimanapun, belum ada sebarang penjelasan daripada pelakon berkenaan mengenai isu yang kembali tular ini.

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share ya..Terima Kasih Banyak!

Sumber:ohmymedia.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*