M4yat r3ntung sah milik ibv, anak B3rharap p3laku dapat hvkuman yang s3timpal

Hari Ibv bertukar menjadi kh4bar duk4 buat sebuah keluarga ini apabila p0lis mengesahkan m4yat r3ntung yang ditemukan di Kampung Padang Air, Kuala Nerus di Kuala Terengganu pada 17 April lalu adalah ibv mereka.

Menurut laporan BH Online, m4yat m4ngsa Che Janiah Jaafar yang berusia 55 tahun itu dikenal pasti berdasarkan hasil keputusan uji4n 4sid de0ksiribonukleik (DNA).

Anak sulung m4ngsa iaitu Wan Mahisyamri W Abd Manan r3da dengan k3jadian tersebut dan bersyukur apabila penantian dia bersama enam adik-beradiknya selama lebih dua minggu 4khirnya terjawab.

“N4luri kami memang kuat mengatakan itu m4yat ibu apabila membuat p3ngecaman dan ketika itu, kami sudah r3da dengan apa yang berlaku namun perlu menunggu keputusan DNA kerana ia membabitkan k3s bvnuh.

“Kami harap pelaku yang bertanggungjawab dikenakan hvkuman s3timpal. Kami akan m3nuntut j3nazah ibu esok dan j3nazah dijangka dik3bumikan selepas solat Zohor di Felda Bukit Bading, Ajil, Hulu Terengganu,” katanya.

Malah, Wan Mahisyamri berharap orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi mengenai kejadian menimpa 4rwah ibunya itu sebaliknya hanya menunggu siasatan pihak polis.

Sementara itu, seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Mawar Berbisa yang dipercayai menantu 4llahyarham turut memuat naik sebuah posting mengesahkan m4yat tersebut adalah ibvnya.

“Mayat dibvnuh dan dib4kar dengan k3jamnya adalah ibu kami…”

Berikutan uji4n m3nimpa mereka sekeluarga itu, Mawar memohon doa orang ramai agar mendoakan kesejahteraan arwah ibunya.

“Allahu akbar..! Sy4hid buatmu ibu. Walaupun p3rit untuk kami terima, tapi kami r3da dengan ketentuan Allah. Saya mohon sahabat sahabat semua sedekahkan d0a dan al-Fatihah buat ibu kami,” tulisnya.

Terdahulu, mangsa keluar rumah pada 16 April lalu dan tidak pulang ke rumah sebelum ahli keluarga bertindak membuat laporan polis mengenai kehilangannya pada 18 April lalu.

Difahamkan, dua lelaki berusia 30-an dan 60-an sudah ditahan pihak polis pada 1 Mei lalu dan dir3man sehingga 12 Mei ini.

Sumber: BH Online

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*