“Air Mata Mengalir Bukan Kerana Allah Ambil Abah Tapi Sedih,Kecewa dan Ger4m”, Sekeluarga D4kwa Kematian Bapa D1hin4 Suhaimi Saad

“Air Mata Mengalir Bukan Kerana Allah Ambil Abah Tapi Sedih,Kecewa dan Ger4m”, Sekeluarga D4kwa Kematian Bapa D1hin4 Suhaimi Saad

Seorang wanita kecewa apabila bapa angkatnya yang men1ngg4l dunia kelmarin ‘disambut baik’ oleh seorang penyanyi nasyid dipercayai Suhaimi Saad atau lebih dikenali sebagai Mosus.

Menerusi Facebook, Nur Farina Abdullah berkongsi satu tangkap layar posting bekas anggota kumpulan InTeam itu yang bersyukur selepas pemergian arwah bapa angkat wanita tersebut iaitu Zulkefli Nordin.

https://m.facebook.com/story.php…

 

“Allahuakhbar. Air mata kami anak² dan ibu bukan mengalir kerana Allah ambil abah tapi sedih, kecewa dan ger4m dengan macam² cerita dan fitn4h yang sudah dilemparkan pada arw4h abah kami.

“Kami simpan segala bukti dan tunggu kami bertenang untuk berfikir secara waras,” tulis Nur Farina.

Tangkap layar itu memaparkan reaksi Mosus terhadap sebuah posting Allahyarham Zulkefli yang bercerita mengenai kesan sampingan seperti bertambah selera makan selepas disuntik vaksin AstraZeneca pada 13 Jun lalu.

“Dia dah m4ti. Alhamdulillah. Allah bayar cash. Kalau Allah bayar cara hut4ng, lagi berat,” tulis Mosus.

Seorang lagi wanita dipercayai anak arwah, Ain T-ant turut menegur tindakan penyanyi berusia 41 tahun itu yang seolah-olah tidak menghormati k3mat1an seseorang.

Menurut Ain T-ant, dakw4an bapanya yang men1ngg4l dunia akibat vaksin adalah tidak berasas dan meminta penyanyi itu tidak menyebarkan fahaman tertentu secara ‘m3mbvta tvli’.

“Masih basah lg kubvr abah kami.. Takde ke simpati pd kami sekeluarga wahai saudara Islam ku..? Saya cuba menahan emosi dari post.. Tapi maaf saya gag4l..Saya percaya abah saya tiada hut4ng dengan kamu apa lg kenal dgn kamu..

“Kami kenal dia..Kami tau baik burvk dia..Siapa kita nak menghukum..Tuduhan dia men1ngg4l sbb vaksin ni amat berat..Tlg jgn libatkan abah kami dgn sebaran fahaman tuan..Cukupla apa yg tjadi pada kami,” kata Ain T-ant.

Selain itu, terdapat juga kenyataan tular di Twitter @amaaawesome iaitu seorang lagi anak Allahyarham Zulkefli yang mengatakan keluarga mereka sudah membuat laporan polis dan akan mengambil tindakan selanjutnya.

Yang men1ngg4l tu arwah ayah saya. Kami sekeluarga telah pun buat laporan polis. Arwah baru men1ngg4l semalam dan golongan ni masih lg ganggu keluarga kami. Tindakan susulan akn dibuat kpd pemfitnah. Mohon rep0rt kalau jumpa

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan punca sebenar arwah bapa mereka men1ngg4l dunia. Menurut Nur Farina, arwah dijemput Ilahi akibat Cov1d-19. Namun pada masa yang sama, mereka dilihat dapat menguruskan jen4zah di rumah.

Mungkin berlaku sedikit kekeliruan, sekali gus menyebabkan golongan anti-vaksin mengambil kesempatan untuk menyebarkan fahaman mereka! Harap ada penjelasan lebih lanjut daripada kedua-dua pihak.

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share sahabat semua..Semoga Dimurahkan Rezeki

Sumber:cempedakcheese.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*