,(Video)Jiran Tetangga Selamatkan 1 Keluarga Menyimbah Air Dari Atas Kepada T0ng G4s Yang H4mpir M3letvp

(Video)Jiran Tetangga Selamatkan 1 Keluarga Menyimbah Air Dari Atas Kepada T0ng G4s Yang H4mpir M3letvp

Meskipun penduduk yang tinggal d kediaman bertinggkat seperti flat ataupun apartment selalu menjalani kehidupan sendiri,namun semangat kejiranan masih lagi ada. Kadang-kadang bila berlaku kecem4san,jiran adalah pihak pertama yang akan datang menyelamatkan keadaan sementara menunggu bantuan lain.

Sebab anak dia meraung…Lepas tu bapa dia jerit tolong api tolong

Menerusi beberapa perkongsian video seorang wanita bernama Afiqah Apandi,jerit4n bertalu talu daripada anak jirannya telah menyedarkan hampir satu residensi tentang k3bak4ran berlaku. Kepulan asap dan juga api dilihat mula mar4k dengan cep4t di ruang dapur rumah tersebut.

Mengigil suara nampak tong gas terbakar…Alhamdulillah tiada siapa yang cedera

Tanpa membuang masa,Afiqah dan juga beberapa jiran dari rumah yang lain berusaha padam k3bakar4n dengan menyembur air dari tingkat atas.Setelah beberapa kali percubaan dari pelbagai arah,api tersebut berjaya dikawal.

Abang tu berlari dari atas…Sampai-sampai minta kain basah untuk gas tu

Manakala beberapa orang penghuni kediaman yang rata-rata lelaki bergegas turun ke rumah bagi mengawal api dari dalam pula.Selain menyimbah air berkali-kali menggunakan baldi,salah seorang daripada mereka terus menutup tong gas yang hampir meled4k dengan satu kain basah.Nasib jirannya baik kerana k3bakar4n tersebut dapat dihentikan sebelum m3reb4k ke bahagian lain.

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share..Semoga Dimurahkan Rezeki

Sumber:kisahdunia.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!