Subhanallah!! Tuan jenis setan, Rantai leher lepas tuh tak balik. Sampai macam tu sekali dia lapar.

Subhanallah!! Tuan jenis setan, Rantai leher lepas tuh tak balik. Sampai macam tu sekali dia lapar.

Seekor kucing berjaya diselamatkan oleh sekumpulan individu dipercayai jiran dan pihak rumah penyelamat kucing setelah mendapati haiwan itu d1ikat dengan rantai bes1 pada leherny4.

Kucing merupakan haiwan yang terkenal dan disenangi ramai tidak kira di Malaysia mahupun luar negara. Namun ada segelintir manusia yang tidak suka haiwan seperti kucing dan sanggup melakukan perkara yang tidak baik terhadap haiwan tersebut.

Setelah diperiksa, haiwan berkenaan diikat dengan rantai bes1 yang dikunci dengan mangg4 pada bahagian leher di tepi rumah.

Perbuatan tidak berperikemanvsiaan yang berlaku di Kutabumi, Banten itu disedari selepas kucing malang tersebut dilihat terg4ntung dan mer0nta-r0nta sambil menjerit kesakitan di luar pagar rumah.

Difahamkan, susp3k merupakan adik kepada penghuni rumah berkenaan dan sebelum ini, dia pernah ditegvr oleh salah seorang jiran untuk dilaporkan ke pihak berwajib akibat perbuatannya itu.

Sehubungan itu, kejadian itu dilaporkan kepada pihak penyelamat kucing dan mereka telah menyerbv ke rumah itu bagi menyelamatkan kucing berkenaan.

Jelasnya, dia tidak lagi tinggal di rumah itu, sebaliknya adiknya (susp3k) sahaja yang menetap di sana.

Manakala abang susp3k pula terkejut selepas video menyayat hati yang memaparkan keadaan kucing itu ditunjukkan kepadanya.

“Sebelum ini, kucing itu sering kelihatan di luar namun terkejut setelah melihat keadaannya yang kotor dan kurus,” jelas salah seorang jiran.

Bagaimanapun, ketika serbvan dilakukan, pelaku tiada di rumah dan kucing terbabit berjaya diselamatkan oleh rumah kucing.

Video kejadian turut dimuat naik di laman Inst4gram @rumahsinggahclow dengan kapsyen berbunyi, “Kadang-kadang saya tak habis berfikir, orang nak bela atau siksa?

Difahamkan, video kejadian dimuat naik di laman Inst4gram @yuyunanlida di bahagian Story ‘Rescue Ku’.

“Kucing dirantai, saya suruh team (pihaknya) ke lokasi sekarang,”

Video:

Sumber: imuslimnetwork.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!