Tak Pernah Dilepas Dari Ikatan Rantai Tapi Nasib Baik Ada Tuan Yang Baik Hati Menyelamatkannya. Ini Keadaan Anjing Ini Sekarang

Tak Pernah Dilepas Dari Ikatan Rantai Tapi Nasib Baik Ada Tuan Yang Baik Hati Menyelamatkannya. Ini Keadaan Anjing Ini Sekarang

Kisah protagonis kami adalah tanda paling jelas bahawa kecantikan sejati terdapat di dalam dan hanya menunggu untuk keluar. Odin ialah seekor anjing yang diselamatkan pada Oktober 2018 selepas pemiliknya benar-benar meninggalkannya dan anjing lain, meninggalkannya dalam rantai.

Kecantikan adalah sesuatu yang dibawa oleh semua orang di dalam, sesuatu yang hanya boleh dibenarkan bersinar supaya semua orang dapat melihatnya, ramai yang terbawa-bawa oleh kesan pertama dan perkara-perkara dangkal, tetapi mereka tidak akan dapat melihat keindahan sebenar setiap makhluk hidup.

Sydney berkata anjing itu kelihatan seperti sesuatu daripada cerita seram, dia kelihatan mengerikan dan kesihatannya lebih teruk.

Apabila Odin diselamatkan oleh Southern Pines Animal Shelter dan Southern Cross Animal Rescue oleh Mississippi, beliau ditugaskan kepada ibu angkatnya Sydney Schelkopf. Tiada siapa yang boleh mempercayai keadaan di mana haiwan miskin itu.

“Dia kurus, hampir tidak berbulu, ditutup dengan luka, dengan gigi retak dan patah dan sangat lemah, dia mempunyai bau busuk akibat jangkitan kulitnya yang mengerikan,” kata Sydney.

Nasib baik, kehidupan telah memberi Odin peluang kedua. Apabila dia mula-mula tiba di rumah barunya, anak anjing itu kelihatan keliru, seolah-olah buat kali pertama dia mempunyai ruang untuk bergerak dan meneroka dengan bebas.

Dia tidak dapat melepaskannya lagi, Odin telah menemui keluarganya selama-lamanya.

Sedikit demi sedikit, dia mendapati bahawa tempat ini selamat untuknya, dan dia berada di sana untuk disayangi. Sydney berpura-pura mencintainya semasa pemulihannya, pada mulanya anjing itu datang ke rumah ini buat sementara waktu, tetapi segera dia masuk ke dalam hati wanita muda itu sehingga tidak ada yang berpatah balik.

Transformasi Odin bukanlah perkara yang mudah; tetapi, untungnya baginya, dia mempunyai seseorang yang menyayanginya dan ingin memberinya semua sokongan dan penjagaan , begitu sedikit demi sedikit anjing miskin itu sembuh.

“Malam kedua saya membawanya pulang, dia cukup berani untuk tidur bersama saya,” kata Sydney. Dia “dia naik ke atas katil dan melemparkan badannya kepada saya, memandang saya dengan mata yang ikhlas dan menghela nafas dalam pelukan yang penuh kasih sayang. Dia tahu bahawa Odin akhirnya menemui di mana dia perlu berada.

Secara beransur-ansur, anak anjing itu telah mendapat harapan dan dalam perubahan fizikalnya anda dapat melihat pemulihannya, kini dia kelihatan lebih baik ; Walau bagaimanapun, dia masih perlu menjalani rawatan perubatan untuk meningkatkan kesihatannya, pada masa ini dia sedang menjalani rawatan untuk merawat cacing jantung dan, apabila ini bertambah baik, dia perlu menjalani pembedahan untuk giginya.

Ia bukan satu perkara yang mudah, dia telah melalui banyak, seumur hidup penyalahgunaan dan pengabaian, anjing miskin itu pergi dari tinggal di tempat di mana dia dirantai untuk akhirnya mempunyai rumah.

Kongsi pemulihan odin yang indah dengan rakan-rakan anda. Sungguh luar biasa perubahan luar biasa yang boleh dimiliki oleh sesetengah makhluk selepas begitu banyak penderitaan, semuanya adalah soal kesabaran dan cinta.

Selagi anak anjing ini penuh dengan cinta dan keinginan untuk maju, dia akan mencapai segala-galanya. Pada masa ini dia sangat gembira walaupun semua kesukaran dan kasih sayang berada di sisi ibu manusianya, yang mengisi dia dengan pelukan dan kasih sayang.

Sumber: fancy4work

Leave a Comment

error: Content is protected !!