,Ada 4 Isteri,Suami Mesti Beri N4fkah Kepada Mereka,Ini Pula M3mukul Isterinya Sehingga Sebabkan K0ma,

,Ada 4 Isteri,Suami Mesti Beri N4fkah Kepada Mereka,Ini Pula M3mukul Isterinya Sehingga Sebabkan K0ma,

Seorang peniaga meng4ku tidak bers4lah atas pertvduhan m3mukul isterinya yang sedang meng4ndung sehingga kom@ di Johor Bharu pada awal bulan lalu.

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai k3s seorang wanita yang sedang h4mil disy@ki dipvkul oleh suaminya sendiri sehingga meng4lami kec3deraan par4h serta menyebabkan kom@.

T3rtuduh, Rosmaini Abd. Raof telah meng4ku tidak bers@lah selepas p3rtuduhan dibacakan di hadapan Hakim V.M Mabel Sheela di M4hkamah S3syen Johor Bharu hari ini.

Lebih meng3jutkan lagi, lelaki berkenaan sebenarnya mempunyai empat isteri dan dia did4kwa telah m3mukul isteri ketiganya itu pada bahagian k3pala, muka, tangan serta mengh3ntakkan kaki pada bahagian bel4kang badan isterinya sehingga menyeb4bkan m4ngsa ced3ra par@h.

Rosmaini telah did@kwa mengikut Seksyen 325 Kanun Kes3ksaan yang membawa hvkuman sehingga tujuh tahun serta d3nda dan 326A k4nun Kes3ksaan yang boleh meny3babkan hvkuman p3njara sehingga dua tahun jika didapati bers4lah.

Walau bagaimanapun, Timbalan Pendakwa Raya, Nur Sulehan Abd. Rahman menawarkan jaminan sebanyak RM30,000, namun Rosmaini merayu agar jaminan berkenaan dikurangkan kerana dia perlu men4nggung empat isteri serta tujuh anaknya.

Mahk4mah telah mengurangkan jaminan berkenaan dan t3rtuduh hanya perlu diikat jamin sebanyak RM7,000 dengan dua orang penjamin dan dia perlu mel4porkan dirinya ke balai polis berhampiran pada setiap bulan.

Rosmaini juga diarahkan supaya tidak m3ngganggu m4ngsa dan tarikh sebutan semula k3s berkenaan akan diadakan pada 25 Julai nanti bagi pengurusan dokumen.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:ohbulan.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!