T4k Jual Durian Bersama Kulit,Beliau Buka Dahulu Kulit Baru Di T1mbang,Bersyukur Kerana Rezeki Melimpah T4k Terkata

T4k Jual Durian Bersama Kulit,Beliau Buka Dahulu Kulit Baru Di T1mbang,Bersyukur Kerana Rezeki Melimpah T4k Terkata

Setiap kali tiba musim durian, foto peniaga Mohd Izzuwan Ismail pasti tular semula di media sosial kerana sikap jujurnya yang menjual tanpa buah tersebut tanpa menimbang kulit.

Terbaru, lelaki berusia 32 tahun itu dan ibunya Sharliza Shahidan yang ditemu bual pihak Harian Metro tidak menang tangan menjual durian di gerai mereka di tepi jalan Batu 15, Jalan UUM-Sintok.

Saya nak puaskan hati semua pelanggan, saya jual durian dengan cara timbang ulas durian dalam bekas tanpa kulit dan kalau ada yang buruk atau keras, saya gantikan dengan yang baru.
“Memang sebelum ini berlaku lambakan durian sehinggakan saya tak tahu cara nak puaskan hati pelanggan kerana ada yang teringin nak makan tapi tak mampu nak beli disebabkan harganya mahal,” kata Sharliza.

Menurut wanita berusia 52 tahun itu, dia menjual dengan cara timbangan ulas yang siap dikupas berikutan pelanggan asyik merungut kerana raja buah itu dijual dengan harga kayangan.

Malah Sharliza mengakui, konsep tersebut tidak merugikan sebaliknya berpuas hati kerana semua pelanggan mampu menikmatinya dengan harga yang berpatutan.

Menerusi reaksi di laman Facebook, Mohd Izzuwan mengucapkan syukur kerana sedikit sebanyak dapat membantu orang ramai untuk merasa tanpa memikirkan soal harga.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:ohmymedia.cc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!