[VIDEO] Subhanallah, Sedapnya Suara! Qari Dan Qariah Bergabung Buat Taranum Challenge Dapat Pujian Netizen

Sedar tak sedar kita dah masuk 10 malam terakhir bulan Ramadhan. Walaupun ibadat puasa kali ni berlainan dari tahun-tahun sebelumnya, ianya tetap diraikan seperti biasa, contohnya amalan tarawih dan tadarus Al-Quran.

Tatkala ramai orang di media sosial yang buat Ghibberish Challenge macam-macam tu, tiba-tiba muncul pula Tranum Challenge. Kali ni admin nak share satu video yang viral di media sosial yang menunjukkan beberapa orang Qari dan Qariah buat Taranum Challenge. Bukan semua orang pandai bertaranum tau. Cuba korang tengok video taranum yang admin cakap tu, yang dimuat naik oleh @shahrulxr kat bawah ni.

Ya Allah, sedapnya suara!

Tatkala kita masih dalam bulan yang mulia ini, ada eloknya kita banyakkan dengar benda-benda baik macam ni. Terima kasih kepada orang yang share video ni untuk kebaikkan semua orang. Itulah, nampak macam susah je. Amik nafas sekali pastu baca sampai hujung ayat siap berlagu. Susah tu.

Wow juara tilawah, patut lah power semacam taranum dia. Relaks macam tu pun dengar perfect bacaan dia. Benda baik kita share. Yang tak baik tu kita simpan dan jaga aib tu dari tersebar. Selamat beramal sepanjang bulan puasa ni.

Sumber : Majalahharian

Leave a Comment

error: Content is protected !!