Setiap Pagi Seekor Kucing Memburu Daun Gergasi Untuk Dipersembahkan Kepada Pemiliknya

Kucing itu, Baloo, jelas menyukai pemilik kesayangannya, Ben, tetapi dia nampaknya tidak menganggapnya sebagai pemburu.

Dia mula memburunya sebagai harimau kumbang rumah kecil yang setia.

Sebagai tanda penghargaannya, kucing manis itu telah membiasakan diri menangkap makhluk di belakang rumah mereka dan mengejutkan Ben bersama mereka pada waktu pagi ketika dia berbaring di atas katil. Selalunya, Baloo akan membawa masuk tikus kecil, tetapi kadangkala burung kecil.

Kucing itu seolah-olah tahu cara menangkap dan membawanya dengan lembut; mangsanya tidak pernah cedera.

Ben teringat bahawa dia akan bangun untuk mendapati dia di dadanya, memegang sesuatu di rahangnya yang kemudiannya akan jatuh ke muka atau dada saya dan mengeong. Saya tidak pasti sama ada dia menjangkakan bahawa saya akan percaya ia sebagai sarapan pagi atau hanya hadiah.

Ben kemudiannya perlu menangkap mereka, melepaskan mereka kembali ke luar, kerana “hadiah” Baloo sentiasa hidup.

Semua orang terpaksa berurusan dengan kedermawanan Baloo yang tidak diminta, adil untuk dikatakan.

Melihat betapa Ben kelihatan tidak menghargai hadiah yang diperolehnya dengan susah payah, Baloo menjadi bingung.

“Dia sentiasa kelihatan sangat keliru dan sedih, yang membuatkan saya berasa agak teruk,” kata Ben.

Baloo akhirnya menyedari bahawa mungkin haiwan dari belakang rumah bukanlah apa yang manusia inginkan. Tetapi daripada berhenti memburu sesuatu untuk Ben sepenuhnya, dia hanya menukar jenis hadiah yang dia berikan.

Jika dia tidak menyukai tikus dan burung, mungkin sehelai daun akan lebih sesuai dengan keinginannya? Dan sudah tentu, ia adalah.

“Dia mula memberi saya daun selepas beberapa bulan saya menolak hadiahnya. Mereka adalah daun yang besar dan menarik secara konsisten “kata Ben. Saya akan mengambil daun itu dan bermain dengannya sambil dia duduk di atas dada saya sebagai tanda terima kasih saya kerana ia adalah satu kelegaan daripada perlu berurusan dengan tikus hidup setiap pagi.

Baloo sedar akan keadaan itu. Kucing itu kemudiannya akan menemui daun yang cantik setiap pagi dan menghantarnya kepada Ben:

Dia sedar bahawa dia sedang berlakon ketika ini.

Untuk mengubah keadaan, Baloo kadang-kadang akan mengejutkan Ben pada waktu pagi dengan ranting dan bukannya daun.
Ben gembira melihat perubahan hati Baloo, dan terdapat sedikit persoalan bahawa semua haiwan belakang rumah yang pernah dikejar Baloo juga begitu.

Ben berkata, “Ia menghangatkan hati saya memikirkan dia dalam misi kecil untuk mencari hadiah untuk manusia setiap pagi.

Baru-baru ini, berikutan perpindahan mereka ke rumah yang kurang mesra pemburuan, Baloo nampaknya telah memutuskan untuk meninggalkan gaya hidup berkeliaran di belakangnya — memilih gaya hidup kucing yang lebih malas.

Kini, bukannya menghadiahkan flora atau fauna, dia merakamkan penghargaannya melalui banyak snuggles. Dan untuk Ben, itu lebih baik.

“Dia akan menghiburkan saya apabila saya berasa sedih,” kata Ben. “Dia bukan kucing pangkuan dalam apa cara sekalipun, tetapi apabila saya kecewa atau gementar dia akan melompat ke atas saya, menolak saya ke belakang supaya saya berbaring dan kemudian dia hanya akan duduk di atas dada saya sambil mendengus seperti marah dan menumbuk muka saya dengan hidung dia. Dia kucing yang sangat penyayang.”

Leave a Comment

error: Content is protected !!