,Bapa Terus Jatuh S@kit Adv Sak1t Dad@,Selepas Tahu Akan Kebenaran

,Bapa Terus Jatuh S@kit Adv Sak1t Dad@,Selepas Tahu Akan Kebenaran

Kisah pasangan kembar yang tertukar sejak 19 tahun lalu merupakan antara berita yang paling meng3jutkan minggu ini. Mana tidaknya, kisah 3 gadis ini seperti sinetron ‘Puteri Yang Tertukar’ dan tidak sangka ia berlaku di dunia realiti.

Namun, disebalik kisah yang mengejutkan tu, pasti ada perasaan sed1h yang bersarang dalam diri 3 gadis berusia 20 tahun itu.

Bapa jatuh s@kit bila dapat tahu keputusan DNA

Dalam kelegaan menerima khabar berkenaan, rupanya antara mereka sudah tidak dapat melihat lagi orang tersayang. Selain itu, ‘bapa’ Noratirah Husin iaitu Husin Omar juga men1nggal dun1a selepas dua bulan mengetahui bahawa gadis itu bukan anaknya.

Hal ini diceritakan sendiri Noratirah menerusi Bernama apabila ‘bapa’ mengalami ser@ngan jantvng dan kondisi kesihatannya mulai mer0sot sebelum men1nggal dun1a.

“Saya sudah boleh mendvga keputusan DNA itu kerana Adryani Iwani mempunyai banyak persamaan dengan saya. Sebaik ayah mengetahui tentang perkara itu, arw@h mula berubah dan lebih banyak berdiam diri serta sering termenung.”
“Pada sekitar September tahun lepas ketika di rumah, saya menerima panggilan telefon daripada mama (ibu kandung Siti Aminah Ismail) yang memaklumkan hal keputusan ini (DNA), jadi saya buka pembesar suara supaya adik-beradik dan arw@h bapa (Husin) pun dapat mendengar apa yang mama ingin sampaikan,” katanya.

Menangis dan mengvdu sak1t d@da

Menurut Noratirah lagi, bapanya menangis apabila mengetahui keputusan tersebut dan secara tiba-tiba memaklumkan s@kit d@da. Hal ini kerana begitu bimbang untuk melepaskan anak bongsu daripada 12 beradik itu kerana tidak pernah berp1sah dengan keluarga.

Dia yang kini telah tinggal bersama ibu kandungnya juga memaklumkan yang arw@h ‘bapa’ pernah menzahirkan rasa terkilan tidak dapat bertemu dengan bapa kandungnya Ibeni Yanin Mohd Salleh kerana telah men1nggal dvnia pada 2009.

Dapat rasa aura bapa

Begitu juga dengan Adryana Iwani apabila tidak dapat melihat ibu kandungnya, Rahmah Isa kerana sudah men1nggal dun1a pada 2018. Dia juga hanya sempat mengenali ayah kandung (Husin) itu kira-kira dua bulan sebelum men1nggal dun1a.

Kali pertama bertemu dengan bapa kandung, Adryana Iwani mengakui dia sendiri dapat merasai ‘aura’ bapa kandung selepas kali pertama berjuma. Bapanya turut memberikan sebentuk cincin dan terus berpesan supaya menghormati keluarga ‘ibunya.’

“Kali pertama berjumpa, perasaan saya bercampur baur, seronok pun ada dapat jumpa ayah kandung, tapi sedih pun ada sebab takut dia tak dpat terima baik bvruk saya kerana selama ini Noratirah anak kesayangannya.”
“Namun saya bersyukur kerana adik-beradik lain layan saya macam adik beradik seniri dan keluarga pun semakin bertambah,” jelas Adryana.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:ohmymedia

Leave a Comment

error: Content is protected !!