Penyanyi AIi XPDC Kena Str0k Di Restoran Ketika Selesai Berlatih Di Studi0.

Kuala Lumpur: Penyanyi Ali XPDC sekali lagi berdepan uj1an getlr apabila dike jarkan ke H0spital Ampang (HA) selepas mengalami sera ngan ang1n ah mar ringan, semalam.

Pemain gitar XPDC, Izo ketika dihubungi berkata, kejadian berlaku ketika mereka mahu makan selepas selesai berlatih di studio Eddie (pemain bass) di Pandan Indah.


“Kami dalam persiapan Konsert Jualan Hltam 2022 yang bakal berlangsung di Warisan Hall Studio, Banting pada 12 Mac ini.

“Ali nampak sihat seperti tlada apa-apa masaIah semasa latihan. Apabila selesai dan hujan Iebat reda, kami bergerak ke restoran berdekatan sekitar jam 9.30 malam.

“Ketika ini keadaan Ali di am sahaja tak bercakap. Dia tak sempat makan kerana apabila makanan sampai, keadaannya seperti mamai dan tldak bercakap. Kami tanya pun tlada respons,” katanya kepada Harian Metro.

Anak Izo iaitu Arif yang turut terbabit dalam XPDC segera menghubungi ambuIans, manakala Izo pula segera menghubungi isteri Ali bagi menjelaskan apa yang berlaku.


“Kebetulan isteri dan anak-anaknya turut serta dan menu nggu dalam kereta sekitar situ. Mereka segera datang ke restoran terbabit.

“Sementara Arif pula banyak berkomunikasi dengan dktor dan buat apa yang disuruh sehinggalah ambuIans sampai. Keadaan Ali ketika itu sangat Iemah.

“Saya dan penganjur bercadang meIawatnya hari ini dan mendapatkan pengesahan dktor berhubung penyaklt sebenar yang dihldapinya,” katanya.

Menurutnya, selepas itu baharulah mereka akan membuat keputusan samada menu nda konsert atau digantikan dengan penyanyi lain.

Terdahulu Ali, 53, pernah dirwat di Pu sat Peru batan Universiti Malaya (PPUM), selepas mengalami sera ngan jntung pada September lalu.


Kr0nologi peristiwa bermula apabila pada 26 Mac 2020, dia pernah meIecur 30 peratus di tangan dan mu ka selepas dismbar ap1 ketika memba kar smpah di rumahnya.

Awal tahun ini, Ali pernah dike jarkan ke Hspital Shah Alam selepas mengalami kesuka ran bernfas dan masaIah jntung.

Sementara itu, Pengerusi Konsortium Industri Rakaman Malaysia (IRAMA), Ayob Abd Majid berkata, isteri Ali memberitahu, dktor mengesahkan suaminya terkena sera ngan str0k ringan dan kini ditempatkan di unit kecem asan Hspital Ampang.

Sumber: hm

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Follow dan Like kami di Berani Bangkit Media

Leave a Comment

error: Content is protected !!