Peniaga Bundle Tak Pernah Mendapat ‘Viewers’ Hilang Kata2 Apabila Seorang ‘Gamers’ Kongsi FB LIvenya,’Viewer’ Terus Menaik

Peniaga Bundle Tak Pernah Mendapat ‘Viewers’ Hilang Kata2 Apabila Seorang ‘Gamers’ Kongsi FB LIvenya,’Viewer’ Terus Menaik

Ketika ini, sememangnya rakyat Malaysia sedang dil@nda kesusahan. Wab4k Covid-19 masih lagi menunjukan k3s harian yang tinggi walaupun hampir sebulan ‘total lockdown’ dilakukan.

Para peniaga khususnya peniaga kecil terpaksa mencari medium lain untuk memperolehi pendapatan.

Dapat dilihat ramai yang mulai berniaga online dan peniaga-peniaga bundle kerap membuat live di media sosial untuk menjual barang-barang bundle walaupun jumlah yang menonton hanya beberapa orang sahaja.

Peniaga bundle terkejut viewers naik mencanak

Oleh itu, bantuan daripada mereka yang mempunyai followers yang tinggi sangat diharapkan. Jadi, seorang Gamer telah membantu mempromosikan seorang pemuda yang berniaga bundle sehingga live Facebooknya meningkat secara mendadak.

Ia turut berkongsi potongan daripada live berkenaan dan dimuat naik ke TikTok. Dalam perbualan tersebut, peniaga bundle berkenaan memaklumkan yang sebelum ini untuk mencapat viewers seramai 5 orang pun agak sukar.

Namun selepas @Hakimnanyan memasuki live Facebook mereka, jumlah viewers mencanak sehingga ratusan penonton.

Hari ni kita tolong orang, esok lusa orang tolong kita

Peniaga bundle berkenaan juga seperti hil4ng kata-kata apabila melihat ramai yang berminat mendapatkan barang bundle yang dijual.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata wargnet mengucapkan terima kasih kepada @Hakimnanyan apabila sudi membantu para peniaga yang berjualan secara online dengan berkongsi link agar viewers bertambah.

Allah tengah uji kita sama ada nak bantu atau tidak

Kadang sedih lihat peniaga kecil

Semoga dimurahkan rezeki

Tersenyum lebar abang tu

Sudah baca artikel ini?Mohon komen pendapat sahabat semua dah share artikel ini..Terima Kasih Banyak!

Sumber:ohmymedia.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*