P3mergian Adik Almarhvm Nik Aziz Buat Ramai S3bak,Beliau Baik Orangnya,Mir1p-mirip Dengan Perangai Alm@rhum Nik Aziz Dahulu

P3mergian Adik Almarhvm Nik Aziz Buat Ramai S3bak,Beliau Baik Orangnya,Mir1p-mirip Dengan Perangai Alm@rhum Nik Aziz Dahulu

Nik Razin Nik Mat m3ninggal dvnia

Adik kepada All@hyarham Nik Aziz, Nik Razin Nik Mat men1nggal dunia jam 12.53 pagi di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), di Kuala Terengganu pada Sabtu.

Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Rakit, Mohd Syafizi Ismail berkata, beliau difahamkan, All@hyarham yang berusia 78 tahun men1nggal dvnia ak1bat jangk!tan kvman pada parv-parv.

Katanya, jen@zah Allahy@rham dik3bumikan di Tanah Perkvbur@n Islam Kampung Tanjung, Batu Rakit, di sini jam 10 pagi tadi.

Terdahulu, Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar merakam ucapan t@kziah atas pem3rgian Allahyarham menerusi laman Facebooknya sebentar tadi.

“Menerima perkhabaran duk@cita pem3rgian Almarhum Ustaz Nik Razin Nik Mat. Arw@h merupakan adik kepada Almarhum Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat.

“Takziah buat seluruh ahli keluarga dan semoga Almarhum ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang soleh. Al-Fatihah,” katanya.

Khabar duka itu turut dikongsikan Menteri Alam Sekitar dan Air, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man yang merupakan anak saudara Allahyarham menerusi hantaran dimuat naik di laman Facebooknya.

“Duk@cita dimaklumkan ayah saudara saya yang juga adik kepada Almarhum Tuan Guru Nik Abdul Aziz, Almarhum Ustaz Nik Razin Nik Mat telah kembali ke rahm@tullah hari ini.

Akhir Kata
“Marilah kita bersama mendoakan agar Allah SWT mengampuni, merahmati dan menempatkan almarhum bersama para solehin. Insya-ALLAH,”

Sudah baca artikel iniJangan lupa like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:mymediamaya.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!