,Orang Muda Kibar ‘Bendera Putih’ Tapi Nenek Ni Tak Tahu Maksud Semua Itu,Nenek Jalan Cari Barang Kitar Semula Jauh Dengan Cucunya

,Orang Muda Kibar ‘Bendera Putih’ Tapi Nenek Ni Tak Tahu Maksud Semua Itu,Nenek Jalan Cari Barang Kitar Semula Jauh Dengan Cucunya

Dalam era kesusah@n ini ramai yang d1uji dengan masalah kewangan malah, ada yang terpaksa mengikat perut berhari-hari kerana kehabisan sumber makanan.

Selain menggalakkan individu dalam kesvsahan menaikkan bendera putih di kawasan rumah, semua rakyat Malaysia juga disarankan menghulurkan bantuan kepada mana-mana individu yang memerlukan.

Baru-baru ini, seorang wanita bernama Kyrina Kassim menjadi tumpuan ramai apabila berkongsi kisahnya membantu seorang warga emas yang ditemuinya ketika dalam perjalan menaiki kereta.

Menerusi perkongsian video di TikTok, kelihatan seorang nenek menolak cucunya yang berada dalam troli di sekitar lebuh raya DUKE di ibu negara.

Kutip barang kitar semula sebagai punca pendapatan

Sewaktu disapa oleh Kyrina, nenek itu memberitahu hanya mampu mengutip barang kitar semula seperti kotak dan botol kosong demi meny@ra h1dupnya.

Difahamkan lagi, warga emas tersebut menetap di rumah PPR yang agak jauh dari lokasi tempat pertemuan mereka. Simpati akan nasib warga emas berkenaan, Kyrina menghulurkan sejumlah wang sebagai sumbangan.

Namun apa yang lebih meny@yat hati adalah apabila warga emas itu terus men@dah tangan sebagai tanda syukur sebaik sahaja menerima hadiah tersebut.

Di akhir video Kyrina menjelaskan bahawa dirinya hanya mampu mendoakan yang terbaik buat warga emas itu dan seluruh ahli keluarganya.

Semoga nenek itu berada dalam lindungan Tuhan dan sentiasa dimurahkan rezeki. Amin.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:ohmymedia

Leave a Comment

error: Content is protected !!