Ibu Anjing Alami Bengkak Susu Slpas Melahirkan Anak Menyalak Minta Bantuan ,Rupanya Dihalau Oleh Pemilik

Ibu Anjing Alami Bengkak Susu Slpas Melahirkan Anak Menyalak Minta Bantuan ,Rupanya Dihalau Oleh Pemilik

Yang pasti , ibu akan sentiasa cuba melindungi dan menjaga anak-anak mereka,diibaratkan harta paling penting dalam dunia.

Sayang ibu kepada anak tiada batasan , malah tiada beza jika seorang manusia sayang anaknya sama juga seperti seekor ibu sayangkan anaknya. Antara manusia dan haiwan tiada perbezaan dalam konteks berkasih sayang.

Kisah ini berlaku di sebuah bandar kecil di Sepanyol, apabila seekor induk anjing yang tersesat kelihatan menghadapi masalah. Dia akan menyalak setiap kali dia melihat orang yang lalu lalang.

Seseorang yang melihat keadaan itu segera menghubungi pihak berkenaan.

Kelenjar susu ibu anjing kelihatan bengkak, dan itu tidak kelihatan normal.

Tidak lama selepas itu, pegawai penyelamat tiba di tempat kejadian, ibu anjing itu segera menghampiri mereka seakan tahu dia bakal diselamatkan oleh mereka .Apabila mereka mendekat ibu anjing tersebut, mereka mendapati terdapat bengkak pada kelenjar susunya dan mengesyaki anjing itu baru melahirkan anak.

Selepas itu,mereka menyarungkan tali di lehernya, ibu anjing itu segera berjalan bersama pembantu pegawai dan ibu anjing dibawa menuju kesebuah rumah .

Mereka tertanya-tanya mengapa anjing ini berkeliaran di jalanan seorang diri dan tidak ada anak anjing yang kelihatan dengannya.

Selepas itu mereka bertanya kepada pemilik rumah, dan mereka menyatakan bahawa anjing itu adalah haiwan peliharaan keluarganya.

Di pintu rumah, ibu anjing berhenti dan menyalak.

Ibu anjing itu baru sahaja melahirkan anaknya dan kemudian dibuang keluar.

Pada ketika itu,raut muka ibu anjing kelihatan sangat sedih, dan dia berdiri di pintu dengan harapan dapat berjumpa kembali dengan anaknya.

Pegawai mengetuk pintu untuk berunding dengan pemilik dan menjelaskan niat mereka, berharap pemilik akan memberikan anak anjing itu kepada ibunya. Tetapi mereka tidak mahu bekerjasama .

Pegawai wanita itu menjelaskan bahawa dia hanya mahu membawa anjing itu ke pos penyelamat untuk rawatan, dan tidak akan mengganggunya.

Oleh kerana sikap pemiliknya yang tidak mahu bertolak ansur, mereka cuba memujuk dan berunding semula agar diberikan sekeluarga anjing ini.

Ternyata ibu anjing itu mempunyai empat ekor, kerana sudah lama tidak diberi makan, keadaan dua ekor anaknya kelihatan lemah, dan dua ekor lagi dalam keadaan sihat.

Selepas rundingan, keluarga akhirnya menyerahkan anak-anak anjing itu. Dan pegawai segera masuk ke dalam rumah untuk mengambil anak-anak anjing itu.

Nampak sangat anak-anak anjing ini kelaparan kerana dengan r4kus sekali mereka meminum susu ibunya.Nasib ibu anjing itu baik kerana ada yang membantunya untuk mendapatkan anaknya kembali .

Ibu anjing sangat gembira melihat anak anjingnya kembali, dia pergi ke anak anjingnya dan memberi mereka minum susu.

Sumber: hknews

Leave a Comment

error: Content is protected !!